Άνοιγμα σχολείων: Λευκός καπνός από λοιμωξιολόγους για την επιστροφή των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια
Έφτασε η ώρα της επιστροφής
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνοιγμα σχολείων: Λευκός καπνός από λοιμωξιολόγους για την επιστροφή των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια

Άνοιγμα σχολείων: Όπως όλα δείχνουν η 1η Φεβρουαρίου είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για την επιστροφή στις αίθουσες.

Άνοιγμα σχολείων: Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από ψηφοφορία η επιτροπή έδωσε θετική εισήγηση ώστε οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επιστρέψουν στα θρανία τους. Έτσι, όπως όλα δείχνουν οι μαθητές θα επιστρέψουν στη δια ζώσης διδασκαλία την 1η Φεβρουαρίου.

Αναμένεται να γίνουν διευκρινίσεις για τα Γυμνάσια και Λύκεια που βρίσκονται στις κόκκινες περιοχές, με αυξημένο δηλαδή ιικό φορτίο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτές τις περιοχές θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια και όχι τα Λύκεια, καθώς οι μαθητές Λυκείου επιδημιολογικά συμπεριφέρονται όπως οι ενήλικες.

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει με αυστηρά μέτρα, ενώ αναμένεται στην πλατφόρμα για δωρεάν τεστ να προστεθούν εκτός από τους εκπαιδευτικούς και οι μεγαλύτεροι μαθητές ώστε να μπορούν όποτε το επιθυμούν και με την συγκατάθεση των γονέων τους να υποβάλλονται σε τεστ.

Όπως ανέφερε ο ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο STAR, «Υπάρχει μια διστακτικότητα διότι φοβούμαστε ότι δημιουργείται η πεποίθηση ότι ξεπεράσαμε το πρόβλημα. Καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί και να πάμε αργά, παρά να κάνουμε βήματα τα οποία θα χρειαστεί μετά να το αναστρέψουμε».

Επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων αναμένεται να κάνει στην απογευματινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Read more