Άνοιγμα καταστημάτων: Ανοίγουν τα Mall στις 18 Μαΐου
Η αγορά φαίνεται πως ζήτησε και τη λειτουργία των Mall
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνοιγμα καταστημάτων: Ανοίγουν τα Mall στις 18 Μαΐου

Άνοιγμα καταστημάτων: Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε το άνοιγμα και των μεγάλων εμπορικών κέντρων -στις 18 Μαΐου.

Άνοιγμα καταστημάτων: Στην ανακοίνωση του πρόωρου ανοίγματος των μεγάλων εμπορικών κέντρων τύπου Mall από αυτή τη Δευτέρα 18 Μαΐου -δύο εβδομάδες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό- προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουμε μας το επιτρέπουν», σημειώνοντας ότι «τηρήσαμε τα μέτρα και μπορούμε να προχωρήσουμε». Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι το άνοιγμα θα γίνει με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ώρες, μαζί με αναλυτικά οδηγίες.

Οι βασικοί κανόνες
  • Ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα
  • Σύσταση για χρήση μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για πελάτες και προσωπικό μέσα στα καταστήματα. Και τούτο γιατί ο κλιματισμός των mall είναι ανακυκλούμενος.

Πρόσθεσε δε ότι «ο ιός παραμένει αλλά πάμε καλά», και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όλοι μαζί θα κερδίσουμε τη μάχη». Ο υπουργός Ανάπτυξης κατέληξε λέγοντας ότι «θα είμαστε η θετική έκπληξη και στο οικονομικό σκέλος, όπως ήμασταν η έκπληξη και στο υγειονομικό».

Από την προσεχή Δευτέρα 18/5 θα επαναλειτουργήσουν επίσης, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, τα ζωολογικά πάρκα, οι βοτανικοί κήποι, τα ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας, οι υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων. Προηγήθηκε σύσκεψη αρμόδιων παραγόντων και αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τα αρμόδια υπουργεία.

Υπενθυμίζουμε ότι τα εμπορικά θα άνοιγαν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Read more