Αλέξης Παπαχελάς κορονοϊός: Η μάχη με τον ιό στο νοσοκομείο [vid]
Ένα μήνυμα για την κρίση που βιώνουμε από τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Παπαχελάς κορονοϊός: Η μάχη με τον ιό στο νοσοκομείο [vid]

Αλέξης Παπαχελάς κορονοϊός: Ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς, μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, θέλησε να δώσει ένα μήνυμα για τον επικίνδυνο αυτόν ιό.

Αλέξης Παπαχελάς κορονοϊός: «Ήταν μια στιγμή δύσκολη. Βιώνουμε κάτι που είναι μεγαλύτερο από όλους μας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι ένας πάρα πολύ ύπουλος ιός. Εγώ τον υποτίμησα». Ο δημοσιογράφος έμεινε επί 12 μέρες στον Ευαγγελισμό, χτυπημένος από τον κορονοϊό.

«Προσέξτε. Μείνετε σπίτι. Πάρτε το σοβαρά. Δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους ή με προβλήματα υγείας. Αφορά όλους μας. Όλοι είμαστε ανοιχτοί σε αυτήν την απειλή», τόνισε ο κ. Παπαχελάς. Στη συνέχεια εξήγησε πως ενώ είχε συμπτώματα, δεν το αντιμετώπισε στην αρχή με τη σοβαρότητα που αρμόζει καθώς θύμιζε μια βαριά γρίπη. «Είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό κάτι πάρα πολύ βαρύ. Εγώ θέματα υγείας δεν είχα. Ξαφνικά βρέθηκα να γίνομαι 59 στην εντατική», τόνισε.

Μέσα από αυτή την εμπειρία του στο νοσοκομείο διαπίστωσε ότι ακόμα οι γιατροί γνωρίζουν πολύ λίγα για τον ιό. «Έμαθαν κάποιες μέρες ότι όσο πιο γερή κράση έχεις τόσο πιο επίμονος γίνεται ο ιός και σου επιτίθεται». Αυτό πουέπειξε όμως μεγάλο ρόλο τη δική του καλή ψυχολογία ήταν η επικοινωνία με οικεία πρόσωπα. «Για μένα ήταν σημαντικό, από κάπου έπρεπε να κρατηθώ», είπε και σημείωσε: «Αυτό που κρατάω από αυτή την εμπειρία είναι οι άνθρωποι που στάθηκαν σε μένα, οι ήρωες πίσω από τις μάσκες».

Τέλος, ευχαρίστησε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη βοήθεια και τη στήριξη που του παρείχε. «Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας χρειάζονται στήριξη από όλους εμάς και την πολιτεία, να αποκτήσουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται γιατί η μάχη θα συνεχιστεί».

«Η κρίση που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως για πρώτη φόρα μας έδειξε ο καθένας έβαλε πάνω από όλα το προσωπικό του συμφέρον».

Read more