Ακρόπολη: Παγκόσμια είδηση το άνοιγμα της – Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ [vids & pics]
Tο «άνοιγμα» της Ακρόπολης υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό τα διεθνή ΜΜΕ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακρόπολη: Παγκόσμια είδηση το άνοιγμα της – Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ [vids & pics]

Ακρόπολη: Εκτενείς αναφορές στο άνοιγμα της Ακρόπολης, σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου, από τον διεθνή τύπο.

Ακρόπολη: «Η Ακρόπολη λάμπει στον ήλιο καθώς ελληνικά τουριστικά σημεία ανοίγουν ξανά», έγραψε το Reuters στο ρεπορτάζ του. Η χώρα μας στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού προχώρησε σήμερα στο άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων. Και φυσικά την παράσταση έκλεψε το άνοιγμα της Ακρόπολης.

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η μέρα είχε και συμβολισμό καθώς το άνοιγμα της Ακρόπολης συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων. Πάνω από 200 αρχαιολογικοί χώροι άνοιξαν σήμερα, 18 Μαΐου, τις πύλες τους για τους επισκέπτες μετά από δύο μήνες lockdown, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα. Μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν ειδική αναφορά στο άνοιγμα της Ακρόπολης.

Την Ακρόπολη «άνοιξε» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Για συμβολικούς λόγους πρώτη επισκέπτρια της Ακρόπολης ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ξενάγησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Όπως τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου «τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο, όπως στον στίχο του Γιώργου Σεφέρη». Σημείωσε ότι «με τη φροντίδα στα μοναδικά πολιτιστικά μας μνημεία, με την αγάπη και την αναγνώριση στη διαιώνια αξία τους -και την αυστηρή, βέβαια, τήρηση των υγειονομικών μέτρων- θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα».

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Βίντεο από γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων:

Δείτε τι ανέφεραν τα ξένα δίκτυα:

Για την επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους υπάρχει σύσταση για μάσκες στους επισκέπτες. Οι ξεναγοί πρέπει να φορούν μάσκες υποχρεωτικά.

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Read more