Αγία Σοφία: Η προκλητική σέλφι στο τυρκουάζ χαλί που προσβάλλει τους πιστούς [pic]
Εικόνες που προκαλούν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγία Σοφία: Η προκλητική σέλφι στο τυρκουάζ χαλί που προσβάλλει τους πιστούς [pic]

Αγία Σοφία: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι αντιδρούν στην σέλφι που έβγαλε «πιστός» μέσα στον ναό και την ανέβασε στο Twitter.

Αγία Σοφία: Η φωτογραφία έχει  προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.

Την φωτογραφία «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό ένας «πιστός» μέσα από την Αγία Σοφία, ο οποίος ξαπλωμένος στο τυρκουάζ χαλί που καλύπτει το δάπεδο του ιστορικού μνημείου, ποζάρει δείχνοντας παντελή έλλειψη σεβασμού στον χώρο.

Την φωτογραφία, μάλιστα, έχει «ανεβάσει» στον προσωπικό του λογαριασμό κι ένας Τούρκος πανεπιστημιακός, ενώ υπάρχει και στο Twitter ενός ανταποκριτή της Deutsche Welle. Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, γύρω από τον άνδρα υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν αντιδρά στην εν λόγω συμπεριφορά.

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου, τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία για το Μπαϊράμι των Θυσιών, έπειτα από 86 χρόνια, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Την προσευχή τέλεσε ο επικεφαλής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλί Ερμπάς. Σύμφωνα με το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Βουλής Μουσταφά Σεντόπ, ο Υπουργός Συγκοινωνιών Αντίλ Καραϊσμάίλογλου, ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια και ο επαρχιακός πρόεδρος Κωνσταντινούπολης ΑΚΡ.

Τα Μέσα Ενημέρωσης μετέδιδαν ότι πριν ξεκινήσει ακόμη η προσευχή, η Αγία Σοφία είχε γεμίσει, ενώ γέμισε και η πλατεία μπροστά στο μνημείο μέχρι και το Μπλε Τζαμί. Η προσευχή στην Αγία Σοφία είχε ανακοινωθεί το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουλίου.

Read more