15900 – Βία κατά των γυναικών: Μηνύματα Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη
Όλοι μαζί ενάντια τη βία κατά των γυναικών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

15900 – Βία κατά των γυναικών: Μηνύματα Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη

15900 - Βία κατά των γυναικών: Δυστυχώς για πολλές γυναίκες η καραντίνα δεν σημαίνει χαλάρωση στον καναπέ αλλά φόβο και βία.

15900 – Βία κατά των γυναικών: Με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου και φυσικά την ενδυνάμωση των γυναικών που φοβούνται να μιλήσουν, δημιουργήθηκε το παρακάτω spot με την Ελεονώρα Μελέτη. Η παρουσιάστρια καλεί τις γυναίκες που κακοποιούνται εν μέσω καραντίνας ή τις γυναίκες που γνωρίζουν φίλες ή συγγενείς τους που κακοποιούνται, να μην μείνουν σιωπηλές και να ζητήσουν βοήθεια.

Δυστυχώς με τον περιορισμό μας μέσα στο σπίτι υπάρχει μεγάλη έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας. Αυτό ώθησε και τον γ.γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να απευθύνει έκκληση για την προστασία των γυναικών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ανταποκρινόμενοι σε αυτό το κάλεσμα μοιράστηκαν στους λογαριασμούς τους στα social media, τα δικά τους μηνύματα για τις κακοποιημένες γυναίκες, εν μέσω καραντίνας.

«Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει υπομένουμε τη βία. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, κάλεσε στη γραμμή SOS 15900 ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στο 100. Εάν δεν μπορείς να μιλήσεις, στείλε email στο [email protected]».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έκανε retweet το post του πρωθυπουργού σημειώνοντας με τη σειρά της το εξής: «Μένουμε Σπίτι αλλά δεν Μένουμε Σιωπηλές».

Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη. Μην φοβάσαι να μιλήσεις. Κάλεσε στη γραμμή υποστήριξης για να λάβεις υποστήριξη ή στείλε email – αν δεν μπορείς καν να μιλήσεις στο τηλέφωνο. Σε περίπτωση ανάγκης κάλεσε το 100 ή τρέξε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Μην μένεις σιωπηλή. Μην υπομένεις τη βία.

Read more