13033 μετακίνηση: Τέλος τα sms; Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις [vid]
SMS τέλος σε λίγο καιρό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

13033 μετακίνηση: Τέλος τα sms; Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις [vid]

13033 μετακίνηση: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε για το τέλος της αποστολής sms και των βεβαιώσεων μετακίνησης από το forma.gov.gr.

13033 μετακίνηση: Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πρόθεση της κυβέρνησης με τη σταδιακή άρση των μέτρων που θα ανακοινωθούν στις 4 Μαΐου, είναι να καταργηθεί η υποχρέωση της αποστολής sms στο 13033 και των βεβαιώσεων από το forma.gov.gr.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» αναφέρουν ότι το Μαξίμου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, προτείνει τη σταδιακή κατάργηση του συγκεκριμένου συστήματος για τον γενικό πληθυσμό. Εξαίρεση θα αποτελούν ειδικές κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Η κατάργηση του συστήματος των SMS θα είναι σταδιακή και υπάρχει πιθανότητα να υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Πάντως ακόμη δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση σχετικά με την ημερομηνία όπου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033. Στο τραπέζι πάντως της κυβέρνησης βρίσκεται τόσο το ενδεχόμενο να προστεθούν καινούργιοι κωδικοί οι οποίοι θα είναι και σχετικοί με την επαναλειτουργία ορισμένων καταστημάτων.

Μέχρι νεοτέρας οι πολίτες λαμβάνουν άδεια εξόδου από το σπίτι τους μέσω κινητού τηλεφώνου και με την αποστολή μηνύματος στον πενταψήφιο αριθμό 13033. Στο sms θα αναγράφεται ο αριθμός 1 έως 6 (σ.σ.: είναι οι έξι λόγοι που μπορεί κάποιος να βγει), κενό, το ονοματεπώνυμό του και τη διεύθυνση κατοικίας του πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι όποιος κινείται στο δρόμο θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Το μήνυμα στο 13033: X κενό Ονομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας – Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

Read more