Τwitter: Τα θέματα του 2020 που διακινήθηκαν περισσότερο στην κοινωνική πλατφόρμα
Τα κοινωνικά ζητήματα στο Νο 1
DIGITAL

Τwitter: Τα θέματα του 2020 που διακινήθηκαν περισσότερο στην κοινωνική πλατφόρμα

Τwitter: Δύο θέματα απασχόλησαν τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου μέσα στο 2020 περισσότερο από τα άλλα.

Τwitter: Όπως καλά φανταστήκατε ο κορονοϊός ήταν το ένα και το κίνημα Black lives matter το άλλο, που διαμοιράστηκαν περισσότερο ανάμεσα στους χρήστες.

Τα δύο αυτά θέματα σχολιάστηκαν περισσότερο στο Twitter παγκοσμίως το 2020, ενώ στη Γαλλία το βίντεο που δείχνει τον ξυλοδαρμό ενός μαύρου παραγωγού από αστυνομικούς ήταν το tweet που αναπαράχθηκε περισσότερο, σύμφωνα με την κατάταξη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Η λέξη-κλειδί #Covid19 και οι παραλλαγές της «χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 400 εκατομμύρια φορές σε ολόκληρο τον κόσμο», με αποτέλεσμα η πανδημία να αναδειχθεί, «χωρίς να προκαλεί έκπληξη», στο πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς, επισημαίνει το Twitter σε ένα δελτίου τύπου.

Η δεύτερη λέξη-κλειδί που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως ήταν το #BlackLivesmatter, από το αμερικανικό κίνημα που κατήγγειλε την αστυνομική βία εναντίον των Αφροαμερικανών, και στη Γαλλία όπου καταμετρήθηκε σε 1,5 εκατομμύρια tweet. Από τον περασμένο Ιούνιο, το κίνημα ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ κατόπιν παγκοσμίως, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός Αφροαμερικανού ηλικίας 46 ετών, που πέθανε από ασφυξία την οποία του προκάλεσε ένας λευκός αστυνομικός.

Το Twitter είναι ένα κοινωνικό μέσο δικτύωσης που απασχολείται από τα πολιτικά και κοινωνικά θέματα της εποχής. Τα δυο αυτά γεγονότα σημάδεψαν τη χρονιά που μας πέρασε, με την πρόβλεψη ότι ο κορονοϊός θα βρίσκεται ψηλά στην πλατφόρμα και στις αρχές του νέου έτους.

Photo by Christian Lue on Unsplash

Read more