TikTok: Παραιτήθηκε ο CEO του app – Ήθελε να προλάβει την απαγόρευση από τον Τραμπ
Είναι θέμα πολιτικής
DIGITAL

TikTok: Παραιτήθηκε ο CEO του app – Ήθελε να προλάβει την απαγόρευση από τον Τραμπ

TikTok: O Kevin Mayer διευθύνων σύμβουλος της TikTok υπέβαλε την παραίτησή του.

TikTok: Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως την κινεζική εταιρεία ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο Kevin Mayer, μόλις πρόσφατα, τον Μάιο, προσχώρησε στην εταιρεία της TikTok αφήνοντας τον ρόλο του  επικεφαλής υπηρεσιών streaming της Disney. Η συζήτηση όμως γύρω από την απαγόρευση όμως, της εφαρμογής στην Αμερική από τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον Mayer, ο οποίος ενημέρωσε με επιστολή τους υπαλλήλους.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει απότομα, έχω προβληματιστεί σοβαρά σχετικά με το τι θα απαιτήσουν οι εταιρικές διαρθρωτικές αλλαγές και τι σημαίνει αυτό για τον παγκόσμιο ρόλο για τον οποίο έχω δεσμευθεί», δήλωσε. «Σε αυτό το πλαίσιο, και καθώς περιμένουμε να καταλήξουμε σε μια απόφαση πολύ σύντομα, θέλω να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να αποχωρήσω από την εταιρεία».

«Εκτιμούμε ότι η πολιτική δυναμική των τελευταίων μηνών έχει αλλάξει σημαντικά το πεδίο εφαρμογής του ρόλου του Kevin και σεβόμαστε πλήρως την απόφασή του. Τον ευχαριστούμε για τον χρόνο του στην εταιρεία και του ευχόμαστε τα καλύτερα», δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok.

Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον ανησυχούν ότι το TikTok θα μπορούσε να διαβιβάσει τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών στην κινεζική κυβέρνηση, κάτι που η ByteDance (η εταιρεία που της ανήκει η εφαρμογή) αρνείται. Το Tiktok αναφέρει πως η κίνηση του Trump είχε πολιτικό κίνητρο. Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας Microsoft επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει τις συνομιλίες για την αγορά των αμερικανικών επιχειρήσεων της TikTok.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει στραφεί κατά της εφαρμογής. Η εταιρία δεν άφησε αναπάντητα τα όσα έπραξε ο Τραμπ με αποτέλεσμα να σχεδιάζει να υποβάλει αγωγή κατά της κυβέρνησης Τραμπ ώστε να αντικρούσει την εντολή η οποία της απαγορεύει να επιχειρεί στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία έχει υποβάλει αγωγή,με τους ιθύνοντες να δηλώνουν ότι «διαφωνούν έντονα» με τα όσα εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος στις 6 Αυγούστου έδωσε διαταγή απαγόρευσης της εφαρμογής στις ΗΠΑ εντός 45 ημερών.

Read more

DIGITAL

Google: Ιστορική συμφωνία στη Γαλλία που θα αποδίδει αμοιβή για δικαιώματα στον Τύπο

DIGITAL

Netflix: Ο μεγάλος κερδισμένος της πανδημίας με πάνω από 200 εκατ. συνδρομητές - Τα κορυφαία του προγράμματα

DIGITAL

CoronaSMS: Tο sms στο 13033 μεταφράζετε με αυτήν την εφαρμογή σε 14 γλώσσες

DIGITAL

Οι ηλικιωμένοι σερφάρουν πλέον στο Διαδίκτυο και ψωνίζουν ηλεκτρονικά λόγω... κορονοϊού

DIGITAL

WhatsApp: Γιατί εκατομμύρια χρήστες εγκαταλείπουν την εφαρμογή - Η αλλαγή στην πολιτική

DIGITAL

Περιστροφή Γης: Μικρότερο σε διάρκεια το 2021 - Μπορεί να είναι και για καλό

DIGITAL

Facebook: Ανακοίνωσε ριζικές αλλαγές [pics]

DIGITAL

Τα social media μπλόκαραν τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ