Πράγματα που μπορείς να κάνεις με το κινητό σου και δεν είχες ποτέ σκεφτεί
Μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να στέλνει μηνύματα
DIGITAL

Πράγματα που μπορείς να κάνεις με το κινητό σου και δεν είχες ποτέ σκεφτεί

Ένας υπερσύγχρονος και εξαιρετικά γρήγορος, μικρού μεγέθους υπολογιστής βρίσκεται καθημερινά και όλες τις ώρες της ημέρας στα χέρια μας.

Τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με το κινητό μας είναι παρά πολλά. Αλλά στην πλειοψηφία μας χρησιμοποιούμε μόνο το απαραίτητα.

Το να μιλάμε, να στέλνουμε μηνύματα και να σερφάρουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τα πιο συνηθισμένα και τα πιο απλά. Κανείς μας ουσιαστικά δεν αξιοποιεί τις δυνατότητες των εξελιγμένων smartphones που κρατάμε στο χέρι μας, ούτε καν τις υπερσύγχρονες κάμερες για τις φωτογραφίες μας.

54207353 – concept photo of smartphone addiction. young woman and man sitting on the sofa with smartphone and do not looking at each other

  • Ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να μην είμαστε σκυμμένοι συνέχεια πάνω από το κινητό μας είναι να ακούμε ένα κείμενο, αντί να το διαβάζουμε. Τι χρειάζεται να κάνουμε. Αρχικά πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις, μετά στην Προσβασιμότητα και μετά στην Εκφώνηση (TalkBack). Ακόμα κι αν δεν υπάρχει στη συσκευή μας μπορούμε να κατεβάσουμε την εφαρμογή και να κάνεις ρυθμίσεις για την ταχύτητα της ανάγνωσης. Είναι μια επιλογή που μπορεί να ξεκουράσει τα μάτια μας ή να μας δώσει δυνατότητα να ακούσουμε τι μας έχουν γράψει ενώ προχωράμε στον δρόμο ή όταν οδηγούμε… Ναι δεν επιτρέπεται να ασχολούμαστε με το κινητό μας όταν οδηγούμε. Απαγορεύεται!
  • Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για κάτι που είδες βγάζοντας μία φωτογραφία: Η εφαρμογή Google Goggles προσδίδει στο κινητό σου απίστευτες δυνατότητες που δεν είχες φανταστεί. Με αυτήν μπορείς να αναζητήσεις κάποια χρήσιμη πληροφορία και να μάθεις περισσότερα για κάτι απλά και μόνο με τη λήψη φωτογραφίας. Πρόκειται, επί της ουσίας, για ένα scanner που λειτουργεί ως μεταφραστής κειμένων σε οποιαδήποτε γλώσσα, ως σαρωτής QR κωδικών, αλλά και αναγνωρίζει πίνακες, βιβλία κι άλλα παρόμοια προϊόντα, ενώ λύνει μέχρι και Sudoku!

Η τεχνολογία έχει στόχο να διευκολύνει τη ζωή μας αλλά και να μας παρέχει δυνατότητες για γνώση και βελτίωση. Και μπορούμε να βρίσκουμε χρήσεις του κινητού μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Read more