Πως να βγάλετε selfies με την παρέα σας χωρίς να είστε όλοι μαζί
Η καλύτερη selfie ever!
DIGITAL

Πως να βγάλετε selfies με την παρέα σας χωρίς να είστε όλοι μαζί

Η εταιρεία Apple μας λέει ότι έχει βρει τον τρόπο να βγάζουμε selfies μαζί με την παρέα μας ακόμα και αν είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλο.

Η ανάγκη αυτή μπορεί να έγινε πιο έντονη κατά τη διάρκεια του lockdown που μας έλειψαν οι φίλοι μας και οι στιγμές που περνάμε μαζί.

Η Apple λοιπόν ισχυρίζεται ότι έχει βρει τον τρόπο για ομαδικές Selfies, οι οποίες έχουν μπει δυναμικά στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Σχεδόν όλοι έχουμε βρεθεί σε μια μεγάλη παρέα και να θέλουμε να απαθανατίσουμε τη στιγμή. Απαραίτητη προϋπόθεση για μια ομαδική Selfie είναι η παρουσία στον χώρο που βρίσκονται όλα τα άτομα. Τουλάχιστον αυτό γνωρίζαμε μέχρι τώρα αφού η Apple υποστηρίζει το αντίθετο.

Όπως αναφέρει το The Verge, η Apple καταχώρησε επιτυχώς μια πατέντα που την ονομάζει «synthetic group selfie» στην οποία θα μπορείτε να προσκαλείτε τους φίλους σας σε μια selfie session. Θα βγάζετε τη φωτογραφία που επιθυμείτε και το software θα τοποθετεί τα πρόσωπα ή και τις σιλουέτες τους, σαν να στεκόντουσαν δίπλα ή πίσω σας.

Αν και αυτή η πατέντα μοιάζει κάτι που σκαρφίστηκε πρόσφατα η Apple εν μέσω των κοινωνικών αποστάσεων της πανδημίας, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς καταχωρήθηκε το 2018 και μόλις πριν από μερικές μέρες (συγκεκριμένα στις 2/06) πήρε έγκριση.

Προφανώς η Apple πειραματίζεται με την ιδέα και για το δικό της Camera app του iOS αλλά είναι κάτι που μάλλον θα αργήσει να γίνει.

Read more