Πως να προστατεύσεις το κινητό σου στην παραλία
Κινητό και παραλία για ατελείωτες selfies
DIGITAL

Πως να προστατεύσεις το κινητό σου στην παραλία

Διακοπές και παραλία χωρίς κινητό δεν νοούνται τη σήμερον ημέρα. Αλλά αν τα θέλουμε μαζί μας πρέπει να είμαστε και ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Τα κινητά μας είναι το απαραίτητο αξεσουάρ του καλοκαιριού και όχι μόνο.

Πρέπει όπως να το προσέχουμε πολύ γιατί ο ήλιος, το νερό και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς του.

Υπάρχουν όμως τρία πράγματα που πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε για το τηλέφωνο μας στην παραλία, ώστε να το προστατεύσουμε.

Χρήση μονωτικής ταινίας ή σελοτέιπ

Η άμμος εκτός του ότι μπορεί να μπορεί να γδάρει την οθόνη του κινητό μας και το εξωτερικό περίβλημα, μπορεί να μπει στο εσωτερικό της συσκευής μπλοκάροντας τη λειτουργία της. Σκεφτείτε λοιπόν ότι μπορείτε να κλείνετε τις θύρες της συσκευής με μονωτική ταινία ή σελοτέιπ καθώς έτσι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες για βλάβες λόγω της άμμου.

Κρατήστε το μακριά από τον ήλιο

Το κινητό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερθερμαίνεται γιατί η οθόνη αποκτά προβλήματα και υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει να λειτουργεί. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να το έχετε σε σκιερό μέρος, όπως μέσα στη τσάντα θαλάσσης ή να είναι σκεπασμένο με μια πετσέτα.

Χρήση αδιάβροχης θήκης

Μια αδιάβροχη θήκη μπορεί να σας σώσει από πολλές στιγμές ατυχίας στην παραλία. Η θήκη εμποδίζει το νερό να εισέλθει στο κινητό και να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Επιπλέον, δεν αφήνει την άμμο να μπει στις θύρες φόρτισης και στην κάμερα.

Σε περίπτωση που το κινητό σας υπερθερμανθεί

Η έκθεση στον ήλιο δεν ευνοεί καθόλου την διατήρηση της φυσιολογικής θερμοκρασίας του κινητού μας τηλεφώνου. Έστω και δέκα λεπτά άμεσης έκθεσης στον ήλιο αρκούν για να προκαλέσουν υπερθέρμανση, που μπορεί να μην έχει άμεσα αποτελέσματα εκτός από το να κλείσει το κινητό από μόνο του, αλλά βλάπτουν τη συνολική λειτουργικότητά του.

Η θήκη είναι «συνήθης ύποπτος» αφού δεν αφήνει τη θερμοκρασία του κινητού τηλεφώνου να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Ως πρώτο βήμα, λοιπόν, πρέπει να αφαιρέσετε τη θήκη. Στη συνέχεια φροντίστε να κάνετε «αέρα» στη συσκευή σας ώστε να πέσει πιο γρήγορα η θερμοκρασία του. Μην προσπαθήσετε να το ανοίξετε πριν κρυώσει, καθώς αυτός είναι ο τρόπος της συσκευής να «αυτοπροστατεύεται».

Read more