Πάσχα ταξίδια: Επισκεφτείτε τα αγαπημένα σας μέρη με τη βοήθεια της τεχνολογίας [vid]
Τι θα λέγατε για μια βόλτα στο κέντρο του Hong Kong;
DIGITAL

Πάσχα ταξίδια: Επισκεφτείτε τα αγαπημένα σας μέρη με τη βοήθεια της τεχνολογίας [vid]

Πάσχα ταξίδια: To Πάσχα πλησιάζει και η ανάγκη μας για ταξίδια γίνεται όλο και πιο μεγάλη.

Πάσχα ταξίδια: Υπάρχει όμως τρόπος να αποδράσουμε ακόμα και μέσα στην καραντίνα αφού η τεχνολογία και το διαδίκτυο μας προσφέρουν ευκαιρίες να δούμε μέρη μακρινά.

Μια πλατφόρμα για να δείτε όμορφα τοπία είναι το YouVisit. Μπαίνοντας θα μπορέσετε να διαλέξετε διάφορα μέρη στον κόσμο που θα θέλατε να επισκεφθείτε. Μέσω μιας σειράς φωτογραφιών 360° και σε συνδυασμό με την ηχητική ξενάγηση θα μάθετε σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του κάθε χώρου.

Machu Picchu

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το Μάτσου Πίτσου,το οποίο χτίστηκε το 1460 και χρησίμευε ως αστρονομικό παρατηρητήριο με αρχείο χρονολόγησης, λατρευτικό κέντρο και ως θερινά ανάκτορα των βασιλέων. Θεωρείται ένα από τα θαύματα του Νέου Κόσμου διότι ακόμη και σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί πώς χωρίς ζώα και τροχούς κατάφεραν να μεταφέρουν στην κορυφή των Άνδεων τόσο μεγάλες πέτρες. Η πόλη πάντως φαίνεται ότι εγκαταλείφθηκε, όταν ο ηγεμόνας Μάνκο Ίνκα, γνωστός και ως Μάνκο Καπάκ ο Β’, ξεκίνησε τον αγώνα ανεξαρτησίας των Ίνκας από τους Ισπανούς κατακτητές, γιατί όπως φαίνεται από τα ευρήματα μάλλον την πόλη χτύπησε μια μεταδοτική ασθένεια. Έκτοτε κανένας δεν αναφέρθηκε στο Μάτσου Πίτσου, που ταυτίζεται με τη γενέτειρα των Ίνκας στη μυθολογία τους (Τάμπου-Τόκο), και κανένας δεν ξαναπάτησε εκεί μέχρι το 1911 που ανακαλύφθηκε από τον Αμερικανό ιστορικό και αρχαιολόγο Χίραμ Μπίνγκαμ.

Σήμερα η περιοχή αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και την επισκέπτονται περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ετησίως. Έχει περίπου 200 κτίσματα και ενώ οι περισσότεροι θεωρούν πως η καλύτερη ώρα για μια ξενάγηση είναι το ξημέρωμα, εξίσου εντυπωσιακή είναι η εικόνα του το ηλιοβασίλεμα. Στα περίπου 80.000 στρέμματα της περιοχής, που χωρίζεται σε γεωργική και αστική, μπορείτε να δείτε τον Ναό του Ήλιου, τον Ναό του Κόνδορα και την Πέτρα Intiuatana, μια συσκευή αστρονομικής παρατήρησης που τη χρησιμοποιούσαν για τον προσδιορισμό των περιόδων για διάφορα φεστιβάλ και γιορτές της θρησκείας των Ίνκας.

Λούβρο

Μια άλλη επιλογή είναι να μεταφερθείτε στο Λούβρο και να περιηγηθείτε μέσα στις αίθουσες του Μουσείου. Μπορείτε να επιλέξετε να δείτε τον εξωτερικό χώρο ή να κάνετε ένα tour μέσα στις συλλογές του Μουσείου και να δείτε από κοντά της Νίκη της Σαμοθράκης που πάντα ονειρευόσαστε!

Read more