Ντόναλντ Τραμπ: Facebook και Twitter έλαβαν μέτρα για την παραπλανητική του ανάρτηση
Παραπλανητική είδηση και «κατέβασμα» από το facebook
DIGITAL

Ντόναλντ Τραμπ: Facebook και Twitter έλαβαν μέτρα για την παραπλανητική του ανάρτηση

Ντόναλντ Τραμπ: To Facebook κατέβασε την ανάρτηση του και το Twitter προειδοποίησε.

Ντόναλντ Τραμπ: Με πρόσφατη ανάρτησή του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θέλησε να υποβαθμίσει την επικινδυνότητα του κορονοϊού, παροιμοιάζοντάς τον με την κοινή γρίπη.

Η ανάρτηση θεωρήθηκε ως παραπλανητική τόσο από το Facebook, όσο όμως και από το Twitter.

«Η περίοδος της γρίπης έρχεται! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, κάποιες φορές περισσότεροι από 100.000 και παρά το εμβόλιο, πεθαίνουν από τη γρίπη. Θα κλείσουμε τη χώρα μας; Όχι, έχουμε μάθει να ζούμε με αυτή, όπως μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, που σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού είναι κατά πολύ λιγότερο θανατηφόρος».

Με αυτό το μήνυμα, ο θετικός στον ιό, Ντόναλντ Τραμπ υποβίβαζε την επικινδυνότητα του κορονοϊού, συγκρίνοντάς τον με την κοινή γρίπη.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως που υποχρεούνται να ελέγχουν την ακρίβεια των μεταδιδόμενων πληροφοριών αντέδρασαν μέσω των σχετικών εργαλείων στην ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου. Το Facebook επέλεξε να κατεβάσει εντελώς την ανάρτηση, ενώ το Twitter χαρακτήρισε το Tweet ως «παραπλανητικό», αλλά το διατήρησε στο κοινωνικό δίκτυο για λόγους «δημοσίου συμφέροντος».

Σύμφωνα με την πολιτική του Facebook, αφαιρούνται αναρτήσεις που παραπληροφορούν και θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε άμεση σωματική βλάβη. Από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημειώνουν πως αντίστοιχες ενέργειες είχαν λάβει και το 2018 αναφορικά με ψευδείς πληροφορίες για την ιλαρά, την πολιομυελίτιδα και άλλες ασθένειες. Το Twitter, από την άλλη έγραψε σχετικά, «Το tweet παραβίασε τους κανόνες του Twtiter για την διάδοση παραπλανητικών και δυνητικά επιβλαβών πληροφοριών σχετικά με τον κορονοϊό. Ωστόσο, το Twitter αποφάσισε πως ενδεχομένως να είναι προς το κοινό συμφέρον το tweet να παραμείνει προσβάσιμο».

Read more