Κορονοϊός εφαρμογή: Δείτε τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή μέσα από το κινητό σας
Η ενημέρωση για τα μέτρα με ένα κλικ
DIGITAL

Κορονοϊός εφαρμογή: Δείτε τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή μέσα από το κινητό σας

Κορονοϊός εφαρμογή: Όπως είδαμε τον τελευταίο καιρό τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του κορονοϊού, εφαρμόζονται πλέον τοπικά.

Κορονοϊός εφαρμογή: Για να μην δημιουργείται λοιπόν, σύγχυση στους πολίτες, αναπτύσσεται μια εφαρμογή από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας εφαρμογή για να ενημερωνόμαστε με μερικά απλά βήματα.

Έτσι, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο, που θα αναπτυχθεί σε μια περιοχή και τις όποιες αλλαγές υπάρχουν από εβδομάδα σε εβδομάδα, η εφαρμογή αυτή θα μπορεί να ενημερώνει αποτελεσματικά, τους πολίτες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, παραδέχθηκε ότι η τρέχουσα κατάσταση μπορεί να οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μα σε σύγχυση και έτσι αποφασίστηκε να αναπτυχθεί μια εφαρμογή από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας στην οποία θα μπορεί κάθε πολίτης να πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό του κώδικα και να μαθαίνει τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του. Νωρίτερα είπε ότι η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες. Παρόλα αυτά υπάρχει σημαντική αύξηση κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, είναι ξεκάθαρο ότι: «Το καλοκαίρι, αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα στις πύλες εισόδου της χώρας και στα νησιά μας. Στο τέλος Αυγούστου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, ιδίως δε στα Γηροκομεία μας. Και ενώ αρχικά είχαμε πολλά κρούσματα και, δυστυχώς, απώλειες ζωών, με τα μέτρα που πάρθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε. Ενδεικτικά, τις τελευταίες ημέρες έγιναν 3.545 τεστ κορονοϊού σε 150 Γηροκομεία και ήταν όλα αρνητικά».

Πρόσθεσε ότι: «Στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τεστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί. Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι έλεγχοι, τα τεστ και η αυξημένη επαγρύπνηση αποδίδουν».

Photo by Daniel Romero on Unsplash

Read more