Κινητό: Μην το βάζεις όπου να ‘ναι – Τρία μέρη που είναι απαγορευτικά
Με ένα κινητό στο χέρι
DIGITAL

Κινητό: Μην το βάζεις όπου να ‘ναι – Τρία μέρη που είναι απαγορευτικά

Κινητό: Το έχουμε πάντα πάνω μας ακόμα και στις πιο προσωπικές μας στιγμές.

Κινητό: Αυτό που δεν συνειδητοποιούμε είναι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όχι μόνο με το πόσο συχνά το χρησιμοποιούμε αλλά και το που το τοποθετούμε. για το καλό της υγείας μας.

Υπάρχουν λοιπόν, ορισμένα σημεία που «απαγορεύεται» να βάλεις τη φορητή τηλεφωνική συσκευή σου, κυρίως λόγω της μεγάλης ακτινοβολίας που εκπέμπει. Τα τελευταία χρόνια έχουν δημοσιευτεί χιλιάδες έρευνες για την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και την επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία.

Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στην περιοχή των μικροκυμάτων. Η κύρια ανησυχία είναι η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου λόγω της έκθεσης στην ακτινοβολία των κινητών. Αυτό όμως, δεν είναι τόσο πιθανό αφού η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων ανήκει στην κατηγορία των μικροκυμάτων η οποία δεν είναι ιονίζουσα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προκαλέσει μεταλλάξεις στο DNA που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη καρκίνου.

Σίγουρα όμως, επηρεάζει άλλες πλευρές της καθημερινότητάς μας όπως την ημερήσια απόδοσή μας και τον ύπνο μας.

Παρακάτω αναφέρονται τρία συνηθισμένα σημεία που τοποθετούμε το κινητό μας και θα ήταν καλύτερο να μην το ξανακάνουμε.

Στην τσέπη

Πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Σύμφωνα με έρευνες, η τσέπη είναι το χειρότερο μέρος που μπορούμε να βάλουμε το κινητό μας κι αυτό γιατί όταν το κινητό είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και βρίσκεται στην τσέπη μας η ακτινοβολία είναι 2 με 7 φορές μεγαλύτερη από το εάν είναι τοποθετημένο στην τσάντα.

Στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

Είτε οι πολύ υψηλές είτε οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι οι χειρότερες για ένα κινητό. Είναι, λοιπόν, λάθος να βάζεις το κινητό στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, καθώς μπορεί να χαθούν δεδομένα, αλλά και να φθαρεί πιο γρήγορα η μπαταρία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Στο μπάνιο

Είναι το σημείο του σπιτιού που δεν πρέπει να βάζεις ποτέ το κινητό σου κι αυτό γιατί τα μικρόβια μπορεί να είναι παντού και θα «κολλήσουν» αμέσως πάνω του. Επίσης, η υγρασία που δημιουργείται στο μπάνιο σίγουρα δεν κάνει καλό στη συσκευή.

Photo by ROBIN WORRALL on Unsplash

Read more