Γερμανία: Καθιερώνει πιστοποιητικό εμβολιασμού για κινητά τηλέφωνα
Χωρίς αυτό δεν πας πουθενά...
DIGITAL

Γερμανία: Καθιερώνει πιστοποιητικό εμβολιασμού για κινητά τηλέφωνα

Γερμανία: Την εισαγωγή πιστοποιητικού εμβολιασμού για χρήση στα κινητά τηλέφωνα αποφάσισε το «υπουργικό συμβούλιο κορονοϊού».

Γερμανία: Το πιστοποιητικό θα χρησιμοποιείται για την είσοδο των εμβολιασμένων π.χ. σε συναυλίες ή εστιατόρια κλπ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η BILD η χώρα δημιουργεί ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα Smartphone, το θα είναι έτοιμο στο τέλος του β’ εξαμήνου του τρέχοντος έτους. Από τον Ιανουάριο του 2022 οι πληροφορίες εμβολιασμού θα προστίθενται στον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενών για χρήση στο κινητό τηλέφωνο, τονίζει η εφημερίδα.

Ανοιχτός στο εγχείρημα εμφανίζεται ο επικεφαλής της Μόνιμης Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμβολιασμών Τόμας Μέρτενς. Όπως λέει στην εφημερίδα, στον τομέα του ιδιωτικού Δικαίου, σε κινηματογράφους, θέατρα, εστιατόρια και αεροπορικές εταιρείες, ο ίδιος μπορεί σίγουρα να φανταστεί ένα τέτοιο πιστοποιητικό. «Έχει ήδη προβλεφθεί πολλές φορές σε διεθνές επίπεδο, οπότε δεν είμαστε σε θέση να το αποτρέψουμε», δηλώνει, επισημαίνοντας ότι είναι ταυτόχρονα σημαντικό να επαρκεί η προσφορά των εμβολίων, ώστε να μην μειονεκτεί κανείς. Σ΄αυτό πιθανότατα οφείλεται και η καθυστέρηση έως το 2022.

Read more