Φθινόπωρο: Η Google καλωσορίζει τη νέα εποχή με ένα Doodle
Η πιο ρομαντική εποχή του χρόνου
DIGITAL

Φθινόπωρο: Η Google καλωσορίζει τη νέα εποχή με ένα Doodle

Φθινόπωρο: Σήμερα 22 Σεπτεμβρίου είναι η φθινοπωρινή ισημερία και σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου.

Φθινόπωρο: Την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου στο βόρειο ημισφαίριο της Γης καλωσόρισε σήμερα η Google αφιερώνοντας το Doodle της στην εποχή.

Κατά τη φθινοπωρινή ισημερία, η νύχτα και η ημέρα έχουν σχεδόν ίδια διάρκεια και, στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο η ημέρα μικραίνει και η νύχτα μεγαλώνει, ενώ το ζενίθ, δηλαδή η μεγαλύτερη σε διάρκεια νύχτα, σημειώνεται στο χειμερινό ηλιοστάσιο τον Δεκέμβριο.

Πάντως, στην Αθήνα η ισημερία θα αργήσει κάποιες ημέρες, καθώς την ίδια ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας η ίση μέρα-νύχτα συμβαίνει μόνο στους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον γήινο ισημερινό.

Στις άλλες περιοχές που βρίσκονται πάνω ή κάτω από τον ισημερινό, αυτό συμβαίνει μερικές ημέρες πριν ή μετά από την ισημερία. Έτσι, στην Αθήνα που βρίσκεται 38 περίπου μοίρες βόρεια του ισημερινού, η ισότητα στη διάρκεια μέρας και νύχτας συμβαίνει περίπου έπειτα από τέσσερις μέρες.

Η Google χρησιμοποιεί τα doodles για «τις ευχάριστες και καμιά φορά αυθόρμητες αλλαγές που γίνονται στο logo της για να γιορτάσουν επετείους αλλά και τις ζωές διασήμων καλλιτεχνών και επιστημόνων».

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Read more