Έχασα τη γάτα μου – έχασα τον σκύλο μου τι κάνω: Η πλατφόρμα pet-finder.gr μπορεί να βοηθήσει
Το σκυλάκι ή το γατάκι μας είναι ο πολυτιμότερος μας φίλος
DIGITAL

Έχασα τη γάτα μου – έχασα τον σκύλο μου τι κάνω: Η πλατφόρμα pet-finder.gr μπορεί να βοηθήσει

Έχασα τη γάτα μου - έχασα τον σκύλο μου τι κάνω: Ο Αλέξανδρος Φατσής δημιούργησε την πλατφόρμα pet-finder.gr ώστε να μας βοηθήσει να βρίσκουμε εύκολα τα ζωάκια μας, σε περίπτωση που χαθούν.

Έχασα τη γάτα μου – έχασα τον σκύλο μου τι κάνω: Όσοι έχουν κατοικίδια στο σπίτι τους τα θεωρούν μέλη της οικογένειάς τους και ένας από τους μεγαλύτερους φόβους τους είναι να μην τα χάσουν. Μέχρι τώρα, στην άσχημη περίπτωση που έχανες το γατάκι ή το σκυλάκι σου έμπαινες σε μεγάλες περιπέτειες με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Posts στο Facebook για να το μοιραστούν οι φίλοι, αφίσες με τη φωτογραφία του αγαπημένου σου ζώου σε όλη τη γειτονιά και ακόμα παραπέρα, τηλέφωνα σε φιλοζωικές και αμοιβές. Από αυτήν τη χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία θέλησε να μας σώσει ο Αλέξανδρος Φατσής, ο οποίος δημιούργησε την πλατφόρμα pet-finder.gr για να βρίσκουμε εύκολα τα ζωάκια μας. O Αλέξανδρος έχοντας χάσει τον σκύλο του και περνώντας όλη την επίπονη και μακρά διαδικασία μέχρι να τον ξαναβρεί, σκέφτηκε να δημιουργήσει έναν χώρο στο διαδίκτυο, όπου θα μπορούμε να ανεβάζουμε τις φωτογραφίες από τα ζωάκια που χάσαμε ή βρήκαμε.

«Συνειδητοποίησα ότι υπήρχε η ανάγκη για ένα κεντρικό site αναφοράς για χαμένα κατοικίδια όταν έχασα την σκυλίτσα μου. Ο πανικός, η αγωνία (ή μάλλον η απελπισία) μέχρι να την ξαναβρώ ήταν απίστευτα. Σκέφτηκα λοιπόν ότι αν υπήρχε ένα go to site στο οποίο θα μπορούσε κανείς να καταχωρήσει ένα ζώο που βρήκε ή έχασε, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά πιο απλά. Δεν θα είχαμε την ανάγκη για κοινοποιήσεις στο Facebook, αφίσες και γενικώς όλη αυτήν την ταλαιπωρία. Κάθε ζωάκι που χανόταν θα μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένεια του άμεσα» αναφέρει ο Αλέξανδρος Φατσής μιλώντας στο site bovary.gr.

Η χρήση του είναι πολύ απλή. Αν έχεις χάσει το κατοικίδιο σου ελέγχεις αρχικά αν υπάρχει καταχωρημένο στο site. Αν δεν έχει ήδη καταχωρηθεί, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να περάσεις την φωτογραφία του μαζί με κάποιες πληροφορίες όπως το πού βρέθηκε ή χάθηκε, τον αριθμό μικροτσίπ -αν έχει- και στοιχεία επικοινωνίας. Αυτομάτως το σύστημα θα σου στείλει ένα επιβεβαιωτικό email το οποίο θα περιέχει και το link της καταχώρησης σου. Το link αυτό θα μπορείς να το ανεβάσεις στο Facebook αλλά και να το στείλεις στους φίλους σου για να το κοινοποιήσουν και αυτοί. Ταυτόχρονα η καταχώριση σου θα συμπεριληφθεί στη βάση δεδομένων του pet-finder.gr «Η όλη διαδικασία δεν κρατάει πάνω από 2-3 λεπτά» λέει ο Αλέξανδρος.

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις πότε το pet-finder.gr αλλά αν έχεις έναν τέτοιο φίλο μέσα στο σπίτι καλό είναι να ξέρεις ότι υπάρχει λύση.

Read more

DIGITAL

Twitter: Ετοιμάζει νέες συνδρομητικές λειτουργίες

DIGITAL

metoo.gov.gr: Η ελληνική πλατφόρμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για καταγγελίες [vid]

DIGITAL

Γερμανία: Καθιερώνει πιστοποιητικό εμβολιασμού για κινητά τηλέφωνα

DIGITAL

Apple: Το νέο της emoji αντικαθιστά την καθιερωμένη σύριγγα και βάζει για τα καλά το εμβόλιο στη ζωή μας

DIGITAL

Βιντεοπαιχνίδια: Πως επηρεάζουν τα αγόρια και πως τα κορίτσια - Ποια κινδυνεύουν περισσότερο από κατάθλιψη

DIGITAL

DNA: Η αλυσίδα της ζωής στην καλύτερη εικόνα μέχρι τώρα

DIGITAL

Θερμοηλεκτρικό δαχτυλίδι: Φορτίστε τiς συσκευές με το σώμα σας - Μετατρέπει το ανθρώπινο σώμα σε «μπαταρία»

DIGITAL

TikTok: Παγώνει η πώλησή του - Ο Τζο Μπάιντεν βάζει την απόφαση στο συρτάρι