Έρχονται αλλαγές στο Viber
Είναι μια εύχρηστη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων
DIGITAL

Έρχονται αλλαγές στο Viber

Viber: Μια από τις πιο δεδομένες και εύκολες στη λειτουργία εφαρμογή οφείλει να εξελίσσεται ώστε να μπορεί να καλύψει τις νέες ανάγκες των χρηστών της.

Viber: Η εταιρεία Rakuten, η οποία απέκτησε το Viber για $ 900 εκατομμύρια το 2014, ανακοίνωσε δυο βασικές αλλαγές στη χρήση του.

Οι συνομιλίες και οι κλήσεις φυσικά θα παραμείνουν δωρεάν, αλλά θα προστεθούν κάποια επιπλέον στοιχεία. Η μια αλλαγή είναι ότι τα μηνύματα θα αυτοκαταστρέφονται όπως συμβαίνει στις ταινίες. Φυσικά αυτό θα γίνεται μόνο αν αυτός που στέλνει το μήνυμα επιλέξει την αυτόματη διαγραφή του μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Στο κάτω μέρος της οθόνης εκεί που είναι τα εικονίδια με την φωτογραφική μηχανή και τα GIF, πλέον έχει προστεθεί και ένα ρολόι. Πατώντας σε αυτή την επιλογή βγαίνουν οι χρονικές επιλογές που έχεις: 10 δευτερόλεπτα, 30 δευτερόλεπτα, 1 λεπτό και 1 ώρα. Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που θα μείνει στο τσατ το μήνυμά σου, από τη στιγμή που θα μπει στην συνομιλία ο άνθρωπος που του το έχεις στείλει.

Από τη στιγμή που ο χρήστης πατήσει μία από τις επιλογές, όλα τα επόμενα μηνύματα που θα ανταλλάξει, θα μείνουν για το χρονικό διάστημα που έχεις διαλέξει. Για να το απενεργοποιήσεις, θα πρέπει να πατήσεις την επιλογή τέρμα δεξιά που λέει «ανενεργό».

Επίσης, εισάγει και μια πολύ χρήσιμη πληροφορία. Σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι παίρνουν Screenshot από τις συνομιλίες χωρίς να το ξέρει κάποιος άλλος. Το Viber δίνει τη λύση ενημερώνοντας. Αν λοιπόν ο άλλος κάνει printscreen, τότε στην συνομιλία θα εμφανιστεί το εξής μήνυμα: «Ο χρήστης … πήρε ένα στιγμιότυπο οθόνης». Η λειτουργία αυτή δεν είναι διαθέσιμη, προς το παρόν τουλάχιστον, στις ομαδικές συνομιλίες.

Photo by Rob Hampson on Unsplash

Read more