Επεισόδια στο Καπιτώλιο: Τα social media μπλόκαραν τον λογαριασμό του Τραμπ
Το tweetαρισμα του απερχόμενου προέδρου καλούσε τους οπαδούς του να «θυμούνται για πάντα» αυτήν την ημέρα
DIGITAL

Επεισόδια στο Καπιτώλιο: Τα social media μπλόκαραν τον λογαριασμό του Τραμπ

Επεισόδια στο Καπιτώλιο: Την αρχή έκανε το twitter που ανέστειλε το λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ για 12 ώρες.

Επεισόδια στο Καπιτώλιο: Ακολούθησε το Facebook και στη συνέχεια το YouTube, το οποίο κατέβασε σχετικό βίντεο.

Νωρίτερα το twitter είχε αφαιρέσει ανάρτηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την οποία καλούσε τους οπαδούς του να «θυμούνται για πάντα» αυτή τη μέρα. Απείλησε μάλιστα, πως αν ο Τραμπ συνεχίσει το ίδιο «τροπάρι» θα του κλείσει το λογαριασμό μόνιμα.

Ανάλογη αντίδραση είχε και το Facebook. Συγκεκριμένα, μπλόκαρε τον λογαριασμό του απερχόμενου προέδρου, πράγμα που σημαίνει ότι «δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αναρτήσεις στην πλατφόρμα», όπως διευκρίνισε η διαχείριση.

Νωρίτερα, διαχειριστές αφαίρεσαν βίντεο στο οποίο καλούσε τους οπαδούς του να «γυρίσουν στα σπίτια τους» αλλά επαναλάμβανε τον αναπόδεικτο ισχυρισμό του ότι του «έκλεψαν» την εκλογική νίκη.

«Είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και λαμβάνουμε κατάλληλα μέτρα έκτακτης ανάγκης, περιλαμβανομένης της απόσυρσης του βίντεο του προέδρου Τραμπ το οποίο τελικά συμβάλλει στον κίνδυνο να γίνουν βιαιότητες, αντί να τον μειώνει», εξήγησε ο Γκάι Ρόζεν, ένας από τους αντιπροέδρους του Facebook αρμόδιος για την ακεραιότητα της πλατφόρμας. «Το καταργήσαμε διότι πιστεύουμε θέλουμε να συμβάλουμε στξ μείωση του κινδύνου συνεχιζόμενης βίας».

Το YouTube απέσυρε επίσης, αυτό το βίντεο, σύμφωνα με το The Verge. Το YouTube που ανήκει στην Google δήλωσε ότι κατάργησε το βίντεο επειδή παραβίασε τις πολιτικές που ισχυρίζονται ότι η ευρεία απάτη άλλαξε το αποτέλεσμα των εκλογών των ΗΠΑ το 2020. Ωστόσο, θα επιτρέψει αντίγραφα αυτού του βίντεο «εάν ανεβεί με πρόσθετο περιεχόμενο και επαρκή εκπαιδευτική, ντοκιμαντέρ, επιστημονική ή καλλιτεχνική αξία».

Read more