Καλημέρα Ελλάδα

Καλημέρα Ελλάδα

Η εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" είναι μια από τις μακροβιότερες στην Ελληνική τηλεόραση.

Η εκπομπή κατέχει τον τίτλο του μακροβιότερου προγράμματος της Ελληνικής τηλεόρασης καθώς μεταδίδεται από το 1992 μέχρι σήμερα. Η εκπομπή προβάλλεται από σε καθημερινή βάση από Δευτέρα έως Παρασκευή στην πρωινή ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 ξεκινώντας την μετάδοση της στις 06:00 π.μ. και ολοκληρώνοντάς την στις 10:00 π.μ.. Το Καλημέρα Ελλάδα προβάλλεται επίσης και από τα συνδρομητικά κανάλια του ομίλου ANT1, ΑΝΤ1 Satellite και ΑΝΤ1 Pacific. Η πρώτη προβολή της εκπομπής έγινε στις 28 Απριλίου του 1992 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα για 30η σεζόν, με μικρή διακοπή και αντικατάσταση την περίοδο 2011-2015. Την Παρασκευή 17 Μαρτίου του 2010 συμπληρώθηκαν 3.000 εκπομπές. Το περιεχόμενο της εκπομπής περιλαμβάνει ειδήσεις, επικαιρότητα, δελτίο καιρού, πολιτική επικαιρότητα, συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις με την Ελλάδα και τον κόσμο.

Η εκπομπή είναι το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη διάρκεια προβολής στην ελληνική τηλεόραση με σταθερά τον ίδιο παρουσιαστή, καθώς κανένα άλλο πρόγραμμα δεν έχει μεταδοθεί τόσες σεζόν έχοντας τον ίδιο οικοδεσπότη όλες τις σεζόν του. Την Παρασκευή 17 Μαρτίου του 2010 συμπληρώθηκαν 3.000 εκπομπές. Τον Ιούνιο του 2011, ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 αποφάσισε να ολοκληρώσει την μετάδοση της εκπομπής, μετά από 20 σχεδόν χρόνια, με σκοπό να δημιουργήσει μία νέα ζώνη προγραμμάτων με τον ίδιο παρουσιαστή.

Η τελευταία εκπομπή προβλήθηκε την 1η Ιουλίου του 2011. Το καλοκαίρι του 2015 και μετά από επιθυμία του Γιώργου Παπαδάκη, η οποία έγινε δεκτή και από τον ΑΝΤ1, η εκπομπή ανέκτησε τον ιστορικό τίτλο με τον οποίο καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού επί 20 χρόνια. Το Καλημέρα Ελλάδα επέστρεψε τηλεοπτικά στις 7 Σεπτεμβρίου του 2015 συνεχίζοντας την μετάδοσή της μέχρι σήμερα.

Διάφοροι Έλληνες δημοσιογράφοι και τηλεπαρουσιαστές έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με την εκπομπή με μερικούς από αυτούς να ξεκινούν την πορεία τους μέσω αυτής. Κάποιοι από αυτούς είναι:
 • Η Μαρία Μπαλοδήμου ήταν συμπαρουσιάστρια της εκπομπής από το 1992 μέχρι το 1994.
 • Ο Γιώργος Αυτιάς ήταν συνεργάτης της εκπομπής από το 1992 μέχρι το 2003 κάνοντας οικονομικό ρεπορτάζ.
 • Η Τατιάνα Στεφανίδου υπήρξε δημοσιογράφος και συμπαρουσιάστρια της εκπομπής από το 1994 μέχρι το 1996, ενώ αργότερα ακολούθησε η δική της πορεία με παρουσίαση δελτίων ειδήσεων και εκπομπών.
 • Η Μάγδα Παπαγιάννη υπήρξε επίσης συμπαρουσιάστρια της εκπομπής.
 • Η Βίκυ Χατζηβασιλείου ήταν ρεπόρτερ της εκπομπής από το 1992 μέχρι το 2000 παρουσιάζοντας θέματα και γεγονότα που λάμβαναν χώρα στη Θεσσαλονίκη.
 • Η Ελένη Τσαγκά υπήρξε συμπαρουσιάστρια και ρεπόρτερ της εκπομπής τη δεκαετία του 1990 ξεκινώντας την πορεία της από την εκπομπή, ενώ αργότερα παρουσίασε δελτία ειδήσεων στο Star Channel.
 • Ο Γιώργος Βαρεμένος εργάστηκε ως δημοσιογράφος και συμπαρουσιαστής της εκπομπής μέχρι και το 2000.
 • Ο Μίλτος Μακρίδης ήταν ρεπόρτερ της εκπομπής από το 1992 μέχρι το 1994, που ξεκίνησε να παρουσιάζει ψυχαγωγικές εκπομπές.
 • Ο Λάζος Μαντικός παρουσιάζει για χρόνια τα εξωτερικά ρεπορτάζ της εκπομπής.
 • Ο Ντίνος Σιωμόπουλος ήταν συμπαρουσιαστής της εκπομπής από το 2010 μέχρι το 2019.
 • Η Μπάγια Αντωνοπούλου ήταν συμπαρουσιάστρια της εκπομπής από το 2015 μέχρι το 2018.

Read more

ΣΕΙΡΕΣ

Γιώργος Παπαδάκης: Σε καραντίνα λόγω επαφής με κρούσμα κορονοϊού [vid]

ΣΕΙΡΕΣ

Το Πρωινό: Γιατί δεν βγαίνει αυτή την εβδομάδα η εκπομπή - Τι είπε ο Γιώργος Λιάγκας [vid]

LIFESTYLE

Αλέξης Κούγιας: Γιατί έκανε έξαλλο τον Γιώργο Παπαδάκη - Τι είπε on air [vid]