Φώτης Σεργουλόπουλος

Φώτης Σεργουλόπουλος

O Φώτης Σεργουλόπουλος είναι γνωστός Έλληνας παρουσιαστής.

Έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση τη σεζόν 1988-1989 στη σειρά «Φώτα Παρακαλώ» στη ΕΤ1 ερμηνεύοντας ένα μικρό ρόλο. Ακολούθησαν κάποιες ακόμη συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές «Φανή», «Ο Κανονιέρης και η Βεντέτα», «Το ρετιρέ» και «Στην κόψη του ξυραφιού». Έγινε ευρύτερα γνωστός τηλεοπτικά με την ιδιότητα του τηλεπαρουσιαστή. Το 1997, ενώ παρουσίαζε νυχτερινές εκπομπές στο ραδιοφωνικό σταθμό ΚΛΙΚ FM, δέχτηκε πρόταση από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 για τη θέση του συμπαρουσιαστή της Άννας Δρούζα στην lifestyle εκπομπή «Κάτσε Καλά!». Έτσι τη σεζόν 1997-1998 παρουσίασαν μαζί την εκπομπή. Η αποχώρηση της Δρούζα από τη θέση της παρουσιάστρια της εκπομπής δημιούργησε το τηλεοπτικό δίδυμο Σεργουλόπουλος-Μπακοδήμου, όταν τη σεζόν 1998-1999 κλήθηκαν να παρουσιάσουν μαζί το «Κάτσε Καλά!». Για τα επόμενα 18 χρόνια συνέχισαν ως τηλεοπτικό ντουέτο παρουσιάζοντας διάφορες ψυχαγωγικές εκπομπές σε διάφορα κανάλι.

Το καλοκαίρι του 1999, πήρε μεταγραφή στο Mega Channel για την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής «Σαν στο σπίτι σας». Η εκπομπή ολοκλήρωσε τον κύκλο της το καλοκαίρι του 2003. Τη σεζόν 2003-2004 παρουσίασε μαζί με την Μαρία Μπακοδήμου το ψυχαγωγικό talk show «Από στόμα σε στόμα» ενώ ανέλαβε μόνος του την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού «Το show των εκατομμυρίων» στο MEGA. Τις επόμενες δύο σεζόν συνέχισαν την συνεργασία τους παρουσιάζοντας την late night εκπομπή «I Love TV» στο ίδιο κανάλι.

Το 2006, πήρε μεταγραφή στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Εκεί την περίοδο 2006 με 2008, παρουσίασε την ψυχαγωγική εκπομπή «TV Tiglon» ενώ το 2007 ανέλαβαν την παρουσίαση του Ελληνικού τελικού της Eurovision στην ΝΕΤ μαζί με την Μαρία Μπακοδήμου. Τη σεζόν 2008-2009 ανέλαβαν να παρουσιάσουν την απογευματινή ψυχαγωγική «Σιγά μη κάτσω να σκάσω».

Το 2009, εντάχθηκε στο δυναμικό του Star Channel. Εκεί για τα επόμενα 7 χρόνια παρουσίαζε και πάλι ως τηλεοπτικό ντουέτο την εκπομπή «Φώτης & Μαρία Live» στην απογευματινή ζώνη του σταθμού. Το καλοκαίρι του 2016, αποφάσισαν με την Μαρία Μπακοδήμου μετά από 18 χρόνια συνεργασίας, να ακολουθήσουν ξεχωριστές πορείες. Το 2017 υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του τέταρτου κύκλου του show μεταμφιέσεων «Your Face Sounds Familiar» στον ANT1. Το καλοκαίρι του 2019, μετά την μεταγραφή του στον Alpha, παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι γνώσεων «Divided» στη μεσημεριανή ζώνη του σταθμού.

Read more