Αντώνης Κανάκης

Αντώνης Κανάκης

Ο Αντώνης Κανάκης είναι Έλληνας παρουσιαστής, ραδιοτηλεοπτικός και μουσικός παραγωγός.

Ο Κανάκης γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 1969 στη Θεσσαλονίκη από την νοικοκυρά Ευγενία και τον καθηγητή αγγλικών Γιάννη-Δανιήλ Δούμα και έχει μία αδερφή, την Κέννυ. Στα νεανικά του χρόνια, πουλούσε σνακ στον κινηματογράφο, έπειτα εργάστηκε ως σερβιτόρος. Στην ηλικία των 15 ετών εργάσθηκε ως DJ. Με το ραδιόφωνο ασχολήθηκε αρχικά σε πειρατικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης στην ηλικία των δώδεκα ετών. Εκείνη την περίοδο διάλεξε το επώνυμο Κανάκης. Διατηρεί σχέση με την Επιστήμη Μπόνου με την οποία έχει αποκτήσει δυο παιδιά, μια κόρη και έναν γιο.

Ο Κανάκης είναι παραγωγός, σκηνοθέτης και παρουσιαστής εκπομπών όπως το Κομφούζιο, το Α.Μ.Α.Ν. και το Ράδιο Αρβύλα, και συνιδρυτής-συνιδιοκτήτης του Imagine 89.7 από το 2007 (μέσω της μονοπρόσωπης εταιρείας περιορισμένης ευθύνης παραγωγών οπτικοακουστικών μέσων Tony Productions την οποία κατέχει) και ιδρυτής-ιδιοκτήτης του Fly 104 από το 2016.

Εργάστηκε σε μια σειρά επαγγελματικών σταθμών, στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, όπου ήταν διευθυντής και δημιουργός του FM 101, του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα που εξέπεμπε 24 ώρες ξένη μουσική, όπως επίσης και στους Kiss FM 87.6 & 90.8 (νυν Λαϊκός και Zoo) και ANT1 FM (νυν Easy 97.5). Επίσης, δραστηριοποιείται και στο χώρο της μουσικής, δημοσιεύοντας κάποια δικά του τραγούδια και Remix.

Συνεργάστηκε με την ActionAid για την οποία σκηνοθέτησε και παρουσίασε δύο ντοκιμαντέρ στη Σιέρα Λεόνε. Το 2013 προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 το Immersion: Βουτιά σε μια Άλλη Πραγματικότητα και το 2014 το One Love Team. Μετά το θάνατο του πατέρα του το 2015, δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Μπαμπά… (μια κανονική ημέρα).

Τηλεόραση
  • Κομφούζιο
  • Α.Μ.Α.Ν.
  • Α.Μ.Α.Ν. τα καθάρματα
  • Haiwania 3-0
  • Γιάννης ο όμορφος
  • Ράδιο Αρβύλα
  • Immersion: Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα
  • Vinylio

Read more

LIFESTYLE

Αντώνης Κανάκης: Η ανάρτηση για τον φίλο του πέθανε από κορονοϊό

ΣΕΙΡΕΣ

Ράδιο Αρβύλα: Πρεμιέρα σήμερα με πολλές εκπλήξεις [vid]

ΣΕΙΡΕΣ

Αντώνης Κανάκης: Το «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» πάνε Open

ΣΕΙΡΕΣ

Ράδιο Αρβύλα: Η πολυαναμενόμενη επιστροφή