Βρετανικό Μουσείο: Διάσημα έργα τέχνης διαθέσιμα online
20 κεραμικά Dragon Tiles, Sanxi Province
ΤΕΧΝΗ

Βρετανικό Μουσείο: Διάσημα έργα τέχνης διαθέσιμα online

Βρετανικό Μουσείο: Η διαδικτυακή κίνηση του Μουσείου έχει αυξηθεί κατά 120% σε σύγκριση με πέρυσι.

Βρετανικό Μουσείο: Το γεγονός της αύξησης της διαδικτυακής κίνησης του Μουσείου οδήγησε τους υπεύθυνους στην απόφαση να ανέβουν στο διαδίκτυο επιπλέον 300.000 εικόνες από τα διάσημα έργα τέχνης του.

A metope sculpture from the Parthenon showing a mythical battle between a Centaur and a Lapith. Photo ©the Trustees of the British Museum

Φυσικά το Βρετανικό Μουσείο παραμένει κλειστό αλλά σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού της Μεγάλης Βρετανίας  προκειμένου να ενισχύσει τη διαδικτυακή κίνηση του μουσείου, προσέθεσαν ακόμα 300.000 διάδημα έργα στη διαδικτυακή συλλογή του. Με αυτή την προσθήκη θα υπάρχουν πλέον 4,5 εκατομμύρια αντικείμενα στο ψηφιακό αρχείο του και 1,9 εκατομμύρια φωτογραφίες. Τα 4,5 εκατομμύρια εικόνες αποτελεί σχεδόν το μισό της εγκυκλοπαιδικής συλλογής του. Οι φωτογραφίες είναι προσβάσιμες από κινητά και tablets και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μη εμπορικούς σκοπούς.

Egyptian coffin of Hornedjitef, son of Nekhthorheb, from Luxor (circa 240 BC). Photo ©the Trustees of the British Museum.

Το μουσείο έχει επίσης προσθέσει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης αντικειμένων όπως η περίφημη πέτρα Rosetta που είναι αόρατες στο ανθρώπινο μάτι, ακόμα κι αν επρόκειτο να βρεθείτε στο μουσείο.

Raphael, The Virgin and child (1509–11). Photo ©the Trustees of the British Museum

Ο διευθυντής του Βρετανικού μουσείου Hartwig Fischer, δήλωσε ότι είναι όλοι πολύ χαρούμενοι που μπορούν να προβούν σε αυτή τη σημαντική ανανέωση ελπίζοντας ότι αυτά τα σημαντικά αντικείμενα μπορούν να δώσουν έμπνευση, προβληματισμό ή ακόμα και ήσυχες στιγμές απόσπασης της προσοχής κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Ancient Greek, Black Figured amphorae

Οι νέες προσθήκες στην ψηφιακή συλλογή περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα έργα και το γλυπτό του Νησιού του Πάσχα Hoa Hakananai’a, έναν κύλινδρο 1.600 ετών Κινέζικων Συμβουλών και το The Death of Breuze Sans Pitié του ζωγράφου Dante Gabriel Rossetti, το οποίο αποκτήθηκε από το μουσείο τον Σεπτέμβριο.

The Rosetta Stone

Περιηγηθείτε εδώ στην ψηφιακή συλλογή.

Read more