Τορόντο: Ο σχεδιασμός των Χώρων Αναμονής – Winter Stations είχε ως θέμα την κοινωνική αποστασιοποίηση
From Small Beginnings by Jack Leather and Charlie Leather, UK
ΤΕΧΝΗ

Τορόντο: Ο σχεδιασμός των Χώρων Αναμονής – Winter Stations είχε ως θέμα την κοινωνική αποστασιοποίηση

Τορόντο: Οι Χειμερινοί Σταθμοί - Winter Stations, της καναδικής πόλης, είναι οι στάσεις που σχεδιάστηκαν με βάση τα νέα δεδομένα της εξάπλωσης του COVID-19.

Τορόντο: Ο φετινός διαγωνισμός σχεδιασμού χώρων αναμονής – στάσεων, ήθελε τις προτάσεις των αρχιτεκτόνων με τη νέα συνθήκη απομόνωσης, που έχει φέρει η πανδημία.

Embrace by Colin Laplante, Grace Im, Ziyu Li, Brayden Popke, Nicole Ruiz, Reem Yunis – Sheridan College

Οι προθεσμίες κατάθεσης προτάσεων, πήραν παράταση εξαιτίας του COVID-19. Η διοργάνωση Winter Stations, διανύει τον έβδομο χρόνο ζωής της και προσκαλεί αρχιτέκτονες και σχεδιαστές να δημιουργήσουν “επιλογές παραπλανήσεων” κοντά στην θάλασσα, ώστε οι κάτοικοι να έχουν την δυνατότητα απολαύσουν την περιοχή της παραλίας ακόμα και κατά τη διάρκεια των μακρών και κρύων χειμώνων του Καναδά.

The Epitonium by M. Yengiabad – Shahed M. Yengiabad, Elaheh M. Yengiabad, Alemeh M. Yengiabad and Mojtaba Anoosha, Iran

«Οι εγκαταστάσεις που βραβεύτηκαν ανταποκρίνονται στο θέμα του “καταφυγίου”, πάνω στο οποίο οι σχεδιαστές έπρεπε να προβληματιστούν για την συνεχιζόμενη πανδημία και να εξετάσουν τι σημαίνει καταφύγιο για τον καθένα μας: ένα καταφύγιο, ένα μέρος άνεσης και ασφάλειας, χώρος απομόνωσης», όπως δήλωσαν οι διοργανωτές του διαγωνισμού.

ARc de Blob by Aleksandra Belitskaja, Ben James and Shaun McCallum, Austria/UK

Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε επίσης, να σχεδιάσουν βάσει των προβλέψεων τους και των προσωπικών τους εκτιμήσεων, για ένα ακόμα πιο απομονωμένο “τοπίο” σε σχέση με αυτό που βιώσαμε το χρόνο που μας πέρασε.

THROBBER by Heidundgriess – Alexandra Grieß and Jorel Heid, Germany

Η κατασκευή των φετινών Winter Stations 2021 θα καθυστερήσει λόγω των τοπικών αποκλεισμών εξαιτίας της πανδημίας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα κατασκευαστούν μόλις αρθούν οι περιορισμοί.

Read more