Το πρώτο βιβλίο γραμμένο από αστέγους – Οι ιστορίες τους
Οι δύσκολες ιστορίες των ανθρώπων που έμειναν στον δρόμο
ΤΕΧΝΗ

Το πρώτο βιβλίο γραμμένο από αστέγους – Οι ιστορίες τους

Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο που αφηγείται τις διαφορετικές ιστορίες 18 ανθρώπων που είναι άστεγοι.

Το «The Book of Homelessness» ή «Το Βιβλίο της Αστεγίας», είναι το πρώτο βιβλίο με διηγήσεις, κολάζ, εικονογραφήσεις, κόμικ, ποιήματα και πρόζα άστεγων συνανθρώπων μας που κυκλοφόρησε από τη λονδρέζικη οργάνωση αγαθοεργιών Accumulate-The Art School for the Homeless.

Στις 160 σελίδες του συγκεντρώνονται οι ιστορίες των ανθρώπων που προέκυψαν στη διάρκεια μιας τρίμηνης σειράς μαθημάτων. Ένα «ειλικρινές, οδυνηρό και αποκαλυπτικό» βιβλίο όπως περιγράφεται, που είχε στόχο να επιτρέψει σε ανθρώπους που είναι άστεγοι να πάρουν οι ίδιοι τον έλεγχο της αφήγησης της ιστορίας τους, με τους δικούς του όρους ο καθένας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @beyondthecommdesigncanon

«Όταν είσαι αποκλεισμένος από την κοινωνία και περιθωριοποιημένος, τον έλεγχο τον παίρνουν από σένα… Γι’ αυτό ήταν αληθινά σημαντικό για μένα το ότι αυτή είναι η ιστορία τους και έχουν το δικαίωμα να την πουν» υπογράμμισε, μιλώντας στο Dezeen, η ιδρύτρια της Accumulate, Marice Cumber. «Έχεις ανθρώπους που εγκαταλείπουν σχέσεις βίας και ανθρώπους που τράπηκαν σε φυγή από χώρες όπου απειλούντο με βασανιστήρια. Άλλους τους απέβαλαν τα σπίτια τους. Ή, υφίσταντο βίαιες επιθέσεις λόγω της σεξουαλικότητάς τους. Αλλά αυτό το οποίο διαπερνά ως ποτάμι όλο το βιβλίο είναι το ότι όλοι είτε τράπηκαν σε φυγή είτε δραπέτευσαν από κάτι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μία από τις ιστορίες που εντυπωσιάζουν είναι αυτή του Chris Fox, την οποία ο ίδιος εικονογράφησε με απλά σκίτσα με μολύβι. «Είχε έναν πολύ βίαιο πατέρα, που τον πέταξε έξω απ’ το σπίτι του. Παρακαλούσε τη μάνα του να τον αφήσει να γυρίσει σπίτι αλλά αυτή δεν τον άφηνε. Κατέληξε σε μια σκηνή και μπλέχτηκε με ηρωίνη», όπως περιέγραψε η Cumber.

«Δεν είναι εύκολο διάβασμα», τόνισε η ιδρύτρια της Accumulate – The Art School for the Homeless. «Όλες οι ιστορίες είναι πολύ ειλικρινείς, οδυνηρές και αποκαλυπτικές».

«

Read more

ΤΕΧΝΗ

Ekow Nimako: Το κολοσσιαίο γλυπτό από 100.000 Lego του καλλιτέχνη αναπαριστά μια αρχαία αφρικανική μητρόπολη

ΤΕΧΝΗ

Μουσείο Munch: Τα έργα του ζωγράφου αποκτούν νέα στέγη σε ένα παραθαλάσσιο μουσείο 13 ορόφων

ΤΕΧΝΗ

Κραυγή: Το καλά κρυμμένο μυστικό του Edvard Munch 130 χρόνια μετά τη δημιουργία του έργου

ΤΕΧΝΗ

Δημήτρης Κλεάνθους: Ο αρχιτέκτονας της φωτογραφίας

ΤΕΧΝΗ

«Έναστρη Νύχτα»: Το διάσημο έργο του Βαν Γκογκ σε μια διαφορετική απόδοση

ΤΕΧΝΗ

Vertical Theatre: Ένας πολυχώρος τέχνης στη νέα εποχή της κοινωνικής απόστασης

ΤΕΧΝΗ

Banksy: Το «κορίτσι με το χούλα-χουπ» αφαιρέθηκε από τον τοίχο στο Νότινγκχαμ και χρυσοπουλήθηκε

ΤΕΧΝΗ

Ο Ντελιβεράς: Το έργο για τον ανώνυμο εργαζόμενο μέσω από μια εγκατάσταση με θέα... στον δρόμο