«Το Κύμα»: Μια οφθαλμαπάτη που δημιουργεί φόβο στο κέντρο της Σεούλ [vid]
Ένα τρισδιάστατο κύμα δημιουργεί φόβο έως χαλάρωση
ΤΕΧΝΗ

«Το Κύμα»: Μια οφθαλμαπάτη που δημιουργεί φόβο στο κέντρο της Σεούλ [vid]

«Το Κύμα»: Είναι μια εντυπωσιακή εγκατάσταση τοποθετημένη σε κτίριο στη Σεούλ.

«Το Κύμα»: Η εταιρεία digital design D’strict δημιούργησε στη Νότια Κορέα το εντυπωσιακό installation «Το Κύμα», που βασίζεται σε μια τεράστια αναμορφική οφθαλμαπάτη.

Πάνω από τα κεφάλια των πεζών, ένα τεράστιο, τρισδιάστατο κύμα «απειλεί» να πέσει πάνω στα πεζοδρόμια, τους δρόμους και τα αυτοκίνητα αλλά την τελευταία στιγμή προσκρούει στα τζάμια του κτιρίου και επιστρέφει. Είναι τόσο μεγάλο και ζωντανό, που νιώθεις λες και είναι έτοιμο να πέσεις επάνω σου.

Η εγκατάσταση The Wave δημιουργήθηκε με τη χρήση της μεγαλύτερης διαφημιστικής οθόνης με την υψηλότερη ευκρίνεια, στη Σεούλ. Η ψευδαίσθηση λειτουργεί παραμορφώνοντας το αντικείμενο της προβολής, έτσι ώστε, όταν ο θεατής κοιτάζει από τη σωστή γωνία, η εικόνα να αποκτά το εφέ του βάθους. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημιουργών, η οθόνη έχει διαστάσεις 80,1 x 20,1 μέτρα και ανάλυση 7.840 x 1.952 pixels, δηλαδή σχεδόν διπλάσια από την ανάλυση μιας οθόνης ultra-high-definition. Αυτό σημαίνει ότι τα κύματα δείχνουν σχεδόν σαν αληθινά.

Όπως αναφέρει η Evening Standard, χρειάστηκαν σχεδόν δύο μήνες για να δημιουργηθεί και η δυσκολία ήταν να ενωθούν οι δύο LED οθόνες. Το μαγευτικό αποτέλεσμα, όμως, φαίνεται ότι άξιζε τον κόπο. Το κύμα είναι ζωντανό 18 ώρες την ημέρα, αλλά εμείς μπορούμε να το απολαύσουμε στο YouTube.

Read more