Πινακοθήκη Uffizi: Έργα τέχνης αντικείμενο μαγειρικής εκπομπής
Η τέχνη συναντά την γαστρονομία
ΤΕΧΝΗ

Πινακοθήκη Uffizi: Έργα τέχνης αντικείμενο μαγειρικής εκπομπής

Πινακοθήκη Uffizi: Τα αριστουργήματα της πινακοθήκης που έχουν θεματολογία με γαστρονομικό ενδιαφέρον, γίνονται αντικείμενο μαγειρικής εκπομπής.

Πινακοθήκη Uffizi: Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να συνδέσει την τέχνη με περισσότερους ανθρώπους μέσα από την αγάπη για τη μαγειρική!

Μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης απεικονίζουν νεκρές φύσεις και πολλά από αυτά με τρόφιμα. Η φημισμένη Πινακοθήκη της Φλωρεντίας εισήγαγε το #uffizidamangiare, μια σειρά  ταινιών μικρού μήκους που παρουσιάζονται κάθε Κυριακή στη σελίδα της στο facebook. Ένας γνωστός σεφ ή διάφορες προσωπικότητες της γαστρονομίας επιλέγουν ένα έργο από τις συλλογές και προτείνουν μια συνταγή εμπνευσμένη από τα συστατικά που απεικονίζονται – όπως φρούτα, λαχανικά, κρέατα και ψάρια.

Με αυτόν τον τρόπο το μουσείο θέλει να προσεγγίσει ένα μεγαλύτερο κοινό και να προωθήσει την αγάπη για την τέχνη στην κοινωνία χρησιμοποιώντας ένα απλό και προσιτό μέσο. Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς #uffizidamangiare, ο σεφ Fabio Picchi μιλά σε άπταιστα ιταλικά για το «Αγόρι με ένα καλάθι με ψάρια» του 18ου αιώνα από τον Giacomo Ceruti.

Ο Picchi εμπνεύστηκε από το καβούρι στο καλάθι του αγοριού, συζητώντας πώς να φάει το κρέας και προτείνει μια απλή σπιτική μαγιονέζα για την τέλεια σύζευξη με το γεύμα.

Σε επόμενα επεισόδια, ο κορυφαίος Ιταλός χασάπης Dario Cecchini θα σερβίρει την έκδοση του «κελάρι με βαρέλι, παιχνίδι, κρέας και κεραμική» από τον Jacopo Chimenti από το 1624. Η σειρά ελπίζει να προσελκύσει εικονικούς προστάτες της γκαλερί Degli Uffizi με ένα πλούσιο μενού βασισμένο σε περιεχόμενο για τα χρώματα και τις γεύσεις των υπέροχων αριστουργημάτων.

Read more