Πίνακας ζωγραφικής με ένα ρολό χαρτί υγείας γίνεται ανάρπαστος
Επίκαιρο όσο ποτέ
ΤΕΧΝΗ

Πίνακας ζωγραφικής με ένα ρολό χαρτί υγείας γίνεται ανάρπαστος

Ένας άγνωστος πίνακας του ζωγράφου Thomas Kinkade ανασύρθηκε από τα αζήτητα λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Ο πίνακας δεν είχε δει ποτέ το φως της δημοσιότητας αφού ήταν αποθηκευμένος στο θησαυροφυλάκιο του Thomas Kinkade. Το θέμα του;  Μα το πιο αντιπροσωπευτικό αντικέιμενο της σημερινή κρίσης που βιώνει όλος ο πλανήτης: Ένα ρολό χαρτί υγείας.

Το ίδρυμα Kinkade Family Foundation διαθέτει αντίγραφα από πίνακα ενός άγνωστου έως σήμερα έργου του αμερικανού ζωγράφου Thomas Kinkade, γνωστού για τις κιτς απεικονίσεις επαρχιακών σπιτιών και τοπίων. Το έργο θυμίζει τις πρώτες ημέρες της τρέχουσας κρίσης, στις οποίες πανικόβλητοι πολίτες, με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, άδειαζαν τα ράφια των σουπερμάρκετ από χαρτί υγείας.

«Αποκλεισμένο για δεκαετίες από δημόσια θέα και αποθηκευμένο στο κρυμμένο «θησαυροφυλάκιο» του Thomas Kinkade, αυτό το έργο ζωγραφικής αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο συμβολικά αντικείμενα της κρίσης του κορονοϊού : Το ρολό χαρτί υγείας» επισήμανε σε ανακοίνωση του το ίδρυμα, το οποίο δημιουργήθηκε το 2012 από τους κληρονόμους του αμερικανού ζωγράφου.

Έως τα τέλη του 2020, το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις των αντιγράφων του έργου θα διατεθεί στη μη κερδοσκοπική New Art Dealers Alliance (NADA) για στήριξη των γκαλερί που έχουν περισσότερο πληγεί από την πανδημία. Η NADA φιλοξενεί εκθέσεις αναδυόμενων καλλιτεχνών και γκαλερί από όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Read more