Paddington Square: Η καλλιτέχνης Kelly Anna «ντύνει» με τοιχογραφία της ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Λονδίνου
Μια τοιχογραφία για τη φύση μέσα στο αστικό περιβάλλον του Λονδίνου
ΤΕΧΝΗ

Paddington Square: Η καλλιτέχνης Kelly Anna «ντύνει» με τοιχογραφία της ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Λονδίνου

Paddington Square: Το δημόσιο έργο της καλλιτέχνιδας καλύπτει το νέο εργοτάξιο του Renzo Piano Building Workshop στο Λονδίνο.

Paddington Square: Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Sellar και το περιοδικό ντιζάιν Dezeen ανέθεσε στην εικονογράφο Kelly Anna να ντύσει το εργοτάξιο στην Paddington Square στο Λονδίνο.

Στο σημείο αυτό ανεγείρεται οικοδόμημα που σχεδίασε το Renzo Piano Building Workshop. Το 14ώροφο κρυστάλλινο κτίριο θα βρίσκεται δίπλα στην καινούργια πλατεία και στη βάση του θα υπάρχουν τέσσερις όροφοι με καταστήματα μόδας, μπαρ και ρεστοράν, πάνω από καινούργια είσοδο του σταθμού μετρό Paddington (οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την άνοιξη του 2022).

Το έργο τέχνης φέρει τον τίτλο Nurture Nature και περιλαμβάνει τις αθλητικές φιγούρες, χαρακτηριστικές της καλλιτέχνιδος που προχωρούν μέσα σε ένα πολύχρωμο τοπίο φυτών και τοξωτών πυλών.

Το έργο τέχνης είναι εγκατεστημένο πάνω στις διαχωριστικές πινακίδες που περιβάλλουν το εργοτάξιο. Μια από τις φιγούρες έχει ανυψωθεί στα 14 μέτρα τοποθετημένη σε έναν εξωτερικό τοίχο του πολυώροφου κτιρίου που βρίσκεται υπό ανέγερση.

Σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη – τη βιντεοσκόπησε το Dezeen για τη Sellar – η Kelly Anna μίλησε για το έργο της.

«Μου ζητήθηκε να δημιουργήσω ένα έργο τέχνης για να κοινοποιήσω την ιδέα του Paddington που είναι μια πύλη στο Λονδίνο», λέει η Kelly Anna στην αποκλειστική συνέντευξη, η οποία γυρίστηκε στο στούντιο της στο Hackney.

Σύμφωνα με την εικονογράφο, το δημόσιο έργο τέχνης αποσκοπεί στο να εκφράσει το φιλόξενο πνεύμα του Paddington, κόμβου άφιξης επισκεπτών στο Λονδίνο από άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και από το εξωτερικό μέσω του Χίθροου. «Το Paddington είναι ένας τεράστιος συγκοινωνιακός κόμβος, κι εκεί έρχονται άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο» εξήγησε η καλλιτέχνης. «Θέλησα να δημιουργήσω κάτι που να είναι πραγματικά φωτεινό, θαρραλέο και πολύχρωμο, να εκφράσω την ιδέα ότι οι άνθρωποι ξαναενώνονται και συναντιούνται» τόνισε.

Η Kelly Anna απεικονίζει τους χαρακτήρες της να μεταφέρουν φρούτα από όλο τον κόσμο καθώς περνούν μέσα από τις τοξωτές πύλες, αντανακλώντας τη διεθνή φύση της πλατείας Paddington.

Το έργο αντλεί έμπνευση από τον σχεδιασμό του Renzo Piano Building Workshop για την πλατεία Paddington, αγγίζοντας την αισθητική της δομής καθώς και τις αρχές της αειφορίας και της ευημερίας στον πυρήνα της.

«Η πλατεία Paddington σχεδιάστηκε σε αυτό το πραγματικά γεωμετρικό στυλ με έμφαση στη βιωσιμότητα», δήλωσε η καλλιτέχνης. «Ήθελα πραγματικά να το ενσωματώσω στο σχεδιασμό μου, συνδυάζοντας τη φύση και τα αρχιτεκτονικά κτίρια».

Το έργο τέχνης ενσωματώνει επίσης φυλλώματα και υδάτινες οδούς σε σχέση με τα πάρκα και τα κανάλια που περιβάλλουν την περιοχή.

«Αυτό που μου άρεσε πολύ για αυτό το έργο είναι η ιδέα ότι χρησιμοποιούμε αυτό το εργοτάξιο ως χώρο τέχνης», είπε.

«Απλώς φωτίζει αυτόματα την πόλη», συνέχισε. «Για μένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, οι άνθρωποι να  μπορούν να εμπνευστούν μέσα από την καθημερινότητά τους».

Read more

ΤΕΧΝΗ

Museum of London: Το μπαλόνι Trump Baby είναι το νέο του απόκτημα και είναι διαθέσιμο για εκθέσεις

ΤΕΧΝΗ

Caffè Florian: Το στέκι του Μονέτ και του Γούρχολ απειλείται με λουκέτο

ΤΕΧΝΗ

Leonardo Da Vinci: Η περίεργη ιστορία του ακριβότερου έργου τέχνης στον κόσμο

ΤΕΧΝΗ

Rihanna: Η θρυλική καλλιτέχνης Lorna Simpson υμνεί τη μαύρη σύγχρονη ομορφιά μέσα από το εξώφυλλο του Essence

ΤΕΧΝΗ

Les Fleurs Du Male: Τα έργα της Alina Gross είναι μια αναφορά στη γυναικεία σεξουαλικότητα

ΤΕΧΝΗ

Νέα Υόρκη: Ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα κλείνει για το κοινό καθώς προσελκύει... αυτοκτονίες

ΤΕΧΝΗ

MOMus Θεσσαλονίκης: Το αποτύπωμα της πανδημίας σε δύο εκθέσεις

ΤΕΧΝΗ

Support Art Workers: Οι Βραδινές Βόλτες των ανθρώπων της τέχνης [vid]