Οι παιχνιδιάρικες pop δημιουργίες της Deborah Azzopardi σε μια αναδρομική έκθεση
Με έντονη χιουμοριστική διάθεση και γυναικεία ματιά
ΤΕΧΝΗ

Οι παιχνιδιάρικες pop δημιουργίες της Deborah Azzopardi σε μια αναδρομική έκθεση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση της Βρετανίδας καλλιτέχνιδας στη Cynthia Corbett Gallery διαδικτυακά και δια ζώσης κατόπιν ραντεβού.

Τα κόκκινα χείλη, οι γόβες στιλέτο και οι σκέψεις σε φυσαλίδες κόμικς είναι τα χαρακτηριστικά του έργου της Deborah Azzopardi, η οποία εμποτίζει τα έργα της με μια αποφασιστικά θηλυκή γλώσσα για πάνω από 35 χρόνια.

Τώρα, η Γκαλερί Cynthia Corbett του Λονδίνου παρουσιάζει την έκθεση «35 Years of Azzopardi», μια σημαντική αναδρομική έκθεση της δουλειάς της που θα περιλαμβάνει μια σειρά από τους πιο διάσημους πίνακές της, προς πώληση για πρώτη φορά.

Τα έργα της είναι χιουμοριστικά, σεξουαλικά, προκλητικά και γεμάτα ιστορικές αναφορές τέχνης στην Ολυμπία του Manet, στο The Swing του Fragonard και σε πολλά άλλα έργα. Το αναγνωρίσιμο στυλ της καλλιτέχνιδας θυμίζει Roy Lichtenstein, αλλά οι γραμμές της είναι πιο καμπυλωτές και έντονα αισθησιακές.

Το στυλ της έχει πολλούς παθιασμένους θαυμαστές. «Η Αμερική έχει τον Λίχτενσταϊν, εμείς έχουμε την Αζοπάρντι», όπως παρατήρησε η κριτικός τέχνης Estelle Lovatt. «Μερικές φορές απλά θέλεις να κουλουριαστείς κάτω από μια κουβέρτα. Με ένα καλό βιβλίο. Με ένα κομμάτι σοκολάτας. Με έναν άντρα. Αυτό μου κάνουν οι πίνακες της Deborah Azzopardi πως θέλω να κάνω».

Από την έκθεση, η Azzopardi θα δωρίσει το 20% των πωλήσεων από τη συλλογή έργων στους Βρετανούς Φίλους των Μουσείων Τέχνης του Ισραήλ. Η έκθεση «35 Years of Azzopardi» προβάλλεται στο Διαδίκτυο και κατόπιν ραντεβού στην Cynthia Corbett Gallery.

Read more