Ο πιο διάσημος ουρανοξύστης στον κόσμο πρωταγωνιστεί σε ένα online κόμικ για παιδιά
Οι περιπέτειες ενός ιπτάμενου ουρανοξύστη
ΤΕΧΝΗ

Ο πιο διάσημος ουρανοξύστης στον κόσμο πρωταγωνιστεί σε ένα online κόμικ για παιδιά

Το γραφείο μελετών των αρχιτεκτόνων Foster + Partners στη Βρετανία έχει σχεδιάσει μερικά από τα πιο διάσημα και πρωτοποριακά κτίρια σε όλο τον κόσμο.

Ο ουρανοξύστης Gherkin, που βρίσκεται στο Λονδίνο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα του γραφείου.

Εν καιρώ καραντίνας το γραφείο ανέπτυξε ένα πρόγραμμα με κατασκευές, παιχνίδια για παιδιά και τώρα δημιούργησε ένα online βιβλίο-κόμικ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο διάσημος ουρανοξύστης Gherkin.

Στο διασκεδαστικό αυτό παιδικό κόμικ ο ουρανοξύστης έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά και μοιάζει με πύραυλο, ενώ απογειώνεται από τη θέση του στο Λονδίνο και πετάει για να συναντήσει και άλλα διάσημα κτίρια που σχεδιάστηκαν από το στούντιο σε όλο τον κόσμο. Το βιβλίο, το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν στο διαδίκτυο, γράφτηκε από τον Mrinal Rammohan, σχεδιάστηκε από τον Sam Strudwick και απεικονίστηκε από την Catarina Rao ως μέρος της πρωτοβουλίας #architecturefromhome του στούντιο.

Στο πρώτο κεφάλαιο του εικονογραφημένου βιβλίου, ο Gherkin – το οποίο ονομάζεται επίσημα 30 St Mary Ax μιλά με άλλα κτίρια στην ησυχία των δρόμων του κεντρικού Λονδίνου λόγω της πανδημίας, όπως ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου και το κτίριο Leadenhall. Καθώς είναι έρημος από κόσμο αποφασίζει ότι είναι η ιδανική στιγμή για διακοπές. Μαθαίνει να πετά και απογειώνεται για να επισκεφτεί άλλα κτίρια σχεδιασμένα από το Foster + Partners σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιεί τη δύναμη της πτήσης για να συναντήσει τους παλιούς της φίλους και να κάνει νέους σε ολόκληρο τον κόσμο. Το κτίριο – πρωταγωνιστής δίνει την ευκαιρία σε παιδιά να μάθουν για διάσημα κτίρια σε όλο τον κόσμο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο επέλεξε τον ουρανοξύστη Gherkin ως πρωταγωνιστή για τις ιστορίες λόγω της πρωτοποριακής φύσης του και της περιβαλλοντικής ατζέντας του. Ο ουρανοξύστης, τότε γνωστός ως Swiss Re Building, άνοιξε τον Απρίλιο του 2004 και κέρδισε το βραβείο Stirling για το καλύτερο κτίριο του Ηνωμένου Βασιλείου την ίδια χρονιά.

Προς το παρόν έχουν σχεδιαστεί τα δυο κεφάλαια του online κόμικ και στο δεύτερο ο Gherkin επισκέπτεται τη γέφυρα Millau Viaduct στη Γαλλία, η οποία σχεδιάστηκε ταυτόχρονα με τον ουρανοξύστη του Λονδίνου και είναι μέχρι σήμερα η ψηλότερη γέφυρα του κόσμου.

Τα παιδιά όταν αρχίζουν να ζωγραφίζουν και απεικονίζουν ένα σπίτι ή κτίριο (σχέδιο με στέγη, πόρτα και δυο παράθυρα), συνήθως του δίνουν ανθρώπινη μορφή. Το σπίτι είναι για τον καθένα μας ένα καταφύγιο και η προσωποποίηση του είναι πολύ συνηθισμένη στα παιδιά. Πάνω σε αυτή τη βασική ιδέα στηρίχτηκαν οι αρχιτέκτονες του project και δημιούργησαν τη σειρά των κομιξ που είχε μεγάλη επιτυχία.

Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο εδώ.

Read more

ΤΕΧΝΗ

Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Η ιστορία του πιο ακριβού πίνακα στην ιστορία της τέχνης γίνεται θεατρικό έργο

ΤΕΧΝΗ

Γκαλερί Gagosian: Νέος χώρος στην Αθήνα και εγκαίνια με Brice Marden

ΤΕΧΝΗ

Η τέχνη πίσω από το «Black Is King»: Η Beyonce δημιούργησε ένα άλμπουμ με τους καλύτερους καλλιτέχνες και επιμελητές στον κόσμο

ΤΕΧΝΗ

Σαν να μην πέρασε μια μέρα: Δείτε πως θα ήταν τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς αν δεν είχε περάσει ο χρόνος από πάνω τους

ΤΕΧΝΗ

Πανσέληνος Αυγούστου 2020: Όλα όσα θα συμβούν κάτω από το φως του φεγγαριού

ΤΕΧΝΗ

Petrit Halilaj: Τεράστια λουλούδια και φωλιές πουλιών σε διάλογο με το πάρκο της πόλης της Μαδρίτης

ΤΕΧΝΗ

Picasso: Δύο μνημειακές τοιχογραφίες του καλλιτέχνη αφαιρέθηκαν από κυβερνητικό κτίριο στο Όσλο, γλυτώνοντας την κατεδάφιση

ΤΕΧΝΗ

Βαν Γκογκ: Μια καρτ-ποστάλ υπέδειξε την τοποθεσία που ζωγράφισε το τελευταίο του έργο πριν αυτοκτονήσει