Ντάμιεν Χιρστ Butterfly Rainbow: Κατέβασε δωρεάν το ουράνιο τόξο για καλό σκοπό
Ένα ουράνιο τόξο με φτερά πεταλούδας παντού
ΤΕΧΝΗ

Ντάμιεν Χιρστ Butterfly Rainbow: Κατέβασε δωρεάν το ουράνιο τόξο για καλό σκοπό

Ντάμιεν Χιρστ Butterfly Rainbow: Ο διάσημος βρετανός καλλιτέχνης στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ντάμιεν Χιρστ Butterfly Rainbow: Ο Ντάμιεν Χιρστ δημιούργησε το δικό του μοναδικό και ξεχωριστό ουράνιο τόξο για να δείξει υποστήριξη στο NHS κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Αυτό που μπορείς να δεις παντού αυτές τις ημέρες στη Μεγάλη Βρετανία είναι το ουράνιο τόξο. Συμβολίζει το NHS και τη μάχη που δίνει το υγειονομικό προσωπικό της χώρας στη μάχη κατά του κορονοϊού. Το βλέπεις σε παράθυρα, σε γκράφιτι, σε παιδικές ζωγραφιές.Για ν δείξει έμπρακτα και τη δική του υποστήριξη ο βρετανός καλλιτέχνης Ντάμιεν Χιρστ δημιούργησε το δικό του μοναδικό και ξεχωριστό ουράνιο τόξο. Το έργο, του έχει τίτλο Butterfly Rainbow, και είναι ανοιχτό online ώστε να μπορούν να το μεταφορτώσουν από τον ιστότοπο του Βρετανού καλλιτέχνη για να το βάλουν στα παράθυρά τους όσοι θέλουν, ως ένδειξη της εκτίμησής τους για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Αποτελείται από ζώνες χρωματιστών φτερών πεταλούδας, ένα βασικό μοτίβο στο έργο του Χιρστ.

«Ήθελα να κάνω κάτι για να αποτίσω φόρο τιμής στη θαυμάσια δουλειά που κάνει το προσωπικό του NHS σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Χιρστ. «Το ουράνιο τόξο είναι ένα σημάδι ελπίδας και νομίζω ότι είναι εξαιρετικό ότι οι γονείς και τα παιδιά δημιουργούν τη δική τους εκδοχή και τα βάζουν στα παράθυρα των σπιτιών τους».

Ο Χιρστ σχεδιάζει επίσης να συγκεντρώσει χρήματα για τις υπηρεσίες υγείας, πουλώντας μια περιορισμένη έκδοση του έργου, με λεπτομέρειες που θα ανακοινωθούν στη σελίδα του καλλιτέχνη στο instagram.

Το ουράνιο τόξο του Ντάμιεν Χιρστ μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Read more