Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Online περιήγηση στην έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία. 5000 χρόνια πριν»
Μια «επίσκεψη» που πρέπει να κάνεις
ΤΕΧΝΗ

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Online περιήγηση στην έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία. 5000 χρόνια πριν»

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Εξερευνήστε την κοινωνία στα νησιά των Κυκλάδων πριν από 5000 χρόνια.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Το μουσείο διοργάνωσε την έκθεση το 2016 υπό την επιμέλεια του Διευθυντή του, Καθηγητή Νικόλαου Σταμπολίδηκαι σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να την απολάυσουμε στο cycladic.gr.

Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε για τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του μουσείου, παρουσιάζει με απλό και εύληπτο τρόπο τη δομή της κοινωνίας των Κυκλάδων κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3200 έως 2000 π.Χ.), το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούσαν, τις ασχολίες των κατοίκων, τις κοινωνικές ή θρησκευτικές εκδηλώσεις τους, τις πίστεις και τις δοξασίες τους, μέσα από τα δημιουργήματα του ίδιου του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού.

Στην έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία. 5000 χρόνια πριν», ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στην κοινωνία στα νησιά των Κυκλάδων όπως ήταν πριν από 5000 χρόνια, μέσα από κείμενα και φωτογραφικό υλικό που ακολουθούν τις ενότητες της έκθεσης, videos, χάρτες, χρονολόγιο και αποσπάσματα του καταλόγου της έκθεσης ενώ μπορεί επίσης να αγοράσει ηλεκτρονικά τον κατάλογο της έκθεσης.

Παράλληλα, μπορεί να απολαύσει για πρώτη φορά στο cycladic.gr την ταινία-ποίημα 4 λεπτών όπου ο Καθηγητής Ν. Χρ. Σταμπολίδης αφηγείται την ανάδυση και τον πολιτισμό της πρωτοκυκλαδικής κοινωνίας (3200 έως 2000 π.Χ.) με οδηγό το κυκλαδικό ειδώλιο- το σύμβολο που χάρη στην καθαρή φόρμα και διαχρονική απλότητά του, καθόρισε την παγκόσμια ιστορία της Τέχνης, από την Προϊστορία έως τον 21ο αιώνα. Το video πραγματοποιήθηκε σε σενάριο-αφήγηση του Καθηγητή Νικόλαου Σταμπολίδη, σκηνοθεσία Τζώρτζη Γρηγοράκη, μουσική Μαριλένας Ορφανού και παραγωγή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Haos Film (Μαρία Χατζάκου, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη).

Η περιήγηση πραγματοποιείται στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Οι φωτογραφίες είναι από το cycladic.gr

Read more