Μουσείο Γουλανδρή: Γιορτάζει τον ένα χρόνο λειτουργίας του με ελεύθερη είσοδο και μοναδικά δώρα
Μια ευκαιρία για επίσκεψη στο μουσείο
ΤΕΧΝΗ

Μουσείο Γουλανδρή: Γιορτάζει τον ένα χρόνο λειτουργίας του με ελεύθερη είσοδο και μοναδικά δώρα

Μουσείο Γουλανδρή: Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή κλείνει το πρώτο έτος λειτουργίας του και υποδέχεται το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Μουσείο Γουλανδρή: Τα γενέθλια του Μουσείου που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό πριν από ένα χρόνο θα εορταστούν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου με δωρεάν είσοδο μέσω ηλεκτρονικής προκράτησης στο goulandris.gr και με διευρυμένο ωράριο, από τις 10.00 έως τις 20.00.

Κτίριο Μουσείου Γουλανδρή

Οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο μουσείο εκείνη την ημέρα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν δώρα, μέσα από διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν εντός της ημέρας: πακέτα συνδρομών του Προγράμματος Μελών, μοναδικά προϊόντα από το Πωλητήριο, privé ξεναγήσεις και πολλά ακόμη. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ένα μεγάλο BΑΖΑΑR με εκπτώσεις έως 70% σε καταλόγους εκθέσεων, αφίσες και συλλεκτικά είδη από την εκθεσιακή δραστηριότητα του Ιδρύματος από το 1979 έως σήμερα.

Η κεντρική αίθουσα στου Μουσείου

Επιπλέον, την Κυριακή θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε ένα εκτενές φωτογραφικό αφιέρωμα στο χρονικό της κατασκευής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα, του Χριστόφορου Δουλγέρη, με τίτλο «Εν τω γίγνεσθαι». Πρόκειται για μία διαδρομή στην κατασκευαστική πορεία του έργου και μία αφήγηση της ανέγερσης του μουσείου μέσα από φωτογραφικά έργα-ντοκουμέντα.

Ο πρώτος αυτός χρόνος λειτουργίας ήταν επεισοδιακός καθώς «σημαδεύτηκε» από την πανδημία και το κλείσιμο λόγω κορονοϊόυ. Η λειτουργία του μουσείου ανεστάλη για τρεις μήνες -από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2020- πέντε μόλις μήνες από την έναρξή του.

Μήνυμα του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, Κυριάκου Κουτσομάλλη

«Ο χρόνος που πέρασε, θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει κατακλείδα αλλά και προοίμιο ταυτόχρονα. Θα είναι το τέλος των δυσοίωνων συμβάντων και η αρχή μιας νέας εποχής που θα μας επαναφέρει στην τροχιά της κανονικότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η καρδιά του ονείρου των Ιδρυτών, θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να συνεχίσει να χτυπά δυνατά, κατά τη διάρκεια του δεύτερου επετειακού χρόνου».

Μουσείο ΓουλανδρήΤα μέτρα πρόληψης

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται το κοινό του με ασφάλεια, έχοντας λάβει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των επισκεπτών του. Έτσι, η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης στο μουσείο και οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να κάνουν χρήση του αντισηπτικού που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις. Στο μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την τήρηση ασφαλών αποστάσεων εντός των χώρων, την αποφυγή του συνωστισμού, και τη διασφάλιση της ομαλής ροής των επισκεπτών. Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια ακυρώνονται ανέπαφα κατά την είσοδο στο Μουσείο.

Η ηλεκτρονική προκράτηση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στις 14.00.

Read more