Μουσείο Δαντέλας: Η κεντημένη πρόσοψη του μουσείου στο Callais έχει άλλη χάρη
Η πανέμορφη πρόσοψη του μουσείου
ΤΕΧΝΗ

Μουσείο Δαντέλας: Η κεντημένη πρόσοψη του μουσείου στο Callais έχει άλλη χάρη

Μουσείο Δαντέλας: Μια σημαντική παράδοση φιλοξενείται στο μουσείο της πόλης του Callais στη Γαλλία.

Μουσείο Δαντέλας: Ο ρόλος του μουσείου είναι να διατηρεί την ιστορία, την παράδοση, την τέχνη και να τις μεταβιβάζει στις επόμενες γενιές.

Υπάρχουν στον κόσμο μουσεία σχεδόν για το κάθε τι, που μπορεί να αφορά την ιδιαιτερότητα μιας περιοχής, αλλά περισσότερο και άλλα λιγότερο γνωστά. Ένα από αυτά είναι και το Μουσείο Δαντέλας την πόλη Callais.

Η παραγωγή δαντέλας είναι μια πολύ σημαντική παράδοση στο Callais της Γαλλίας. Στα τέλη του 19ου αιώνα, περίπου 40.000 καλλιτέχνες και μηχανικοί κλωστοϋφαντουργίας από την Αγγλία μετακόμισαν στην πόλη αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και άρχισαν να εργάζονται στα τοπικά εργοστάσια δαντέλας.

Δεδομένου ότι το Callais έχει τόσο βαθιές παραδόσεις όσον αφορά τη δαντέλα, είναι το ιδανικό μέρος για το άνοιγμα ενός μουσείου αφιερωμένου σε αυτήν την τέχνη.

Το μουσείο ονομάζεται Cité de la Dentelle et de la Mode και στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο κτήριο του 19ου αιώνα. Πρόσφατα, το μουσείο αποφάσισε να κάνει ένα από τα τείχη του ένα makeover και κάλεσε την καλλιτέχνη NeSpoon με έδρα τη Βαρσοβία για βοήθεια, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Η NeSpoon επέλεξε αυτό το ιδιαίτερο μοτίβο, το οποίο χρονολογείται από το 1894 σύμφωνα με το αρχείο του ιδρύματος.

Read more