MoMa Δωρεάν Μαθήματα: Online μαθήματα για το κοινό που αγαπά την τέχνη στη διάρκεια της καραντίνας
Η τέχνη σώζει...
ΤΕΧΝΗ

MoMa Δωρεάν Μαθήματα: Online μαθήματα για το κοινό που αγαπά την τέχνη στη διάρκεια της καραντίνας

MoMa Δωρεάν Μαθήματα: Διαδικτυακά μαθήματα προσαρμοσμένα για ένα ευρύτερο κοινό που αγαπά την τέχνη προσφέρει το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMa) κατά την περίοδο της καραντίνας.

MoMa Δωρεάν Μαθήματα: Το Μουσείο Μοντέρνα Τέχνης της Νέας Υόρκης, θέλοντας να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, ενεργοποιεί ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη ώστε να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Να μάθουν από τους ειδικούς για τα θέματα τέχνης που τους ενδιαφέρουν. Τα θέματα των μαθημάτων χωρίζονται σε τρία βασικά πεδία:

  • Η μόδα ως σχέδιο. Επικεντρώνεται σε μια επιλογή πάνω από 70 ενδυμάτων και αξεσουάρ απ’ όλο τον κόσμο, από τα αφρικανικά kente έως τα τζιν και τα φορέματα με 3D σχέδια.
  • Βλέποντας μέσα από τη φωτογραφία. Το μάθημα αποτελεί απόπειρα γεφύρωσης του χάσματος ανάμεσα στη θέαση και στην πραγματική κατανόηση φωτογραφιών με την εισαγωγή διαφορετικών ιδεών, προσεγγίσεων και τεχνολογιών. Στο μάθημα θα εξεταστούν οι τρόποι με τους οποίους η φωτογραφία έχει χρησιμοποιηθεί καθ ‘όλη τη σχεδόν 180χρονη ιστορία της: ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης, ως εργαλείο για την επιστήμη και την έρευνα, ως μέσο τεκμηρίωσης, ως αφήγηση και καταγραφή ιστοριών, ως τρόπος επικοινωνίας και κριτικής στην οπτική κουλτούρα.
  • Στο στούντιο: αφηρημένη μεταπολεμική ζωγραφική. Το μάθημα προσφέρει μία σε βάθος ματιά στα υλικά, τις τεχνικές και τη σκέψη επτά καλλιτεχνών της Σχολής της Νέας Υόρκης, Γουίλεμ ντε Κούνινγκ, Γιαχόι Κουσάμα, Άγκνες Μάρτιν, Μπάρνετ Νιούμαν, Τζάκσον Πόλοκ, Αντ Ράινχαρτ και Μαρκ Ρόθκο.
  • Μοντέρνα τέχνη και ιδέες. Θα περιλαμβάνει επιμέρους θέματα Μέρη και Χώροι, Τέχνη & Ταυτότητα, Μεταμόρφωση Καθημερινών Αντικειμένων και Τέχνη & Κοινωνία.
  • Τι είναι η σύγχρονη τέχνη; Αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες και σχεδιαστές απ’ όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για τις δημιουργικές διαδικασίες, τα υλικά και τις πηγές έμπνευσής τους και θα παρουσιαστούν περισσότερα από 70 έργα από τη δεκαετία του ’80 έως σήμερα.

Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν ηχητικές συνεντεύξεις με καλλιτέχνες, σχεδιαστές και επιμελητές, καθώς και αναλύσεις και ασκήσεις.

Read more

ΤΕΧΝΗ

Ekow Nimako: Το κολοσσιαίο γλυπτό από 100.000 Lego του καλλιτέχνη αναπαριστά μια αρχαία αφρικανική μητρόπολη

ΤΕΧΝΗ

Μουσείο Munch: Τα έργα του ζωγράφου αποκτούν νέα στέγη σε ένα παραθαλάσσιο μουσείο 13 ορόφων

ΤΕΧΝΗ

Κραυγή: Το καλά κρυμμένο μυστικό του Edvard Munch 130 χρόνια μετά τη δημιουργία του έργου

ΤΕΧΝΗ

Δημήτρης Κλεάνθους: Ο αρχιτέκτονας της φωτογραφίας

ΤΕΧΝΗ

«Έναστρη Νύχτα»: Το διάσημο έργο του Βαν Γκογκ σε μια διαφορετική απόδοση

ΤΕΧΝΗ

Vertical Theatre: Ένας πολυχώρος τέχνης στη νέα εποχή της κοινωνικής απόστασης

ΤΕΧΝΗ

Banksy: Το «κορίτσι με το χούλα-χουπ» αφαιρέθηκε από τον τοίχο στο Νότινγκχαμ και χρυσοπουλήθηκε

ΤΕΧΝΗ

Ο Ντελιβεράς: Το έργο για τον ανώνυμο εργαζόμενο μέσω από μια εγκατάσταση με θέα... στον δρόμο