Μια ακόμη έκθεση των διάσημων έργων του Άντι Γουόρχολ στο Λονδίνο – Διαθέσιμη και online
Λένε πάντα ότι ο χρόνος αλλάζει τα πράγματα, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να τα αλλάξεις μόνος σου
ΤΕΧΝΗ

Μια ακόμη έκθεση των διάσημων έργων του Άντι Γουόρχολ στο Λονδίνο – Διαθέσιμη και online

Άντι Γουόρχολ: Η διάσημη αίθουσα τέχνης Halcyon Gallery στο Λονδίνο παρουσιάζει μια έκθεση με έργα του Άντι Γουόρχολ.

Άντι Γουόρχολ: Η συγκεκριμένη γκαλερί της New Bond Street ειδικεύεται στην πώληση των έργων του «πάπα της ποπ αρτ»: μεταξοτυπίες διάσημες εδώ και δεκαετίες για τα τολμηρά χρώματα και τον πρωτοποριακό τρόπο απόδοσης.

Τα έργα του Warhol καλύπτουν πολλές μορφές και διαφορετικά μέσα έκφρασης. Από σκίτσα, ζωγραφικούς πίνακες, χαρακτικά, φωτογραφίες, μεταξοτυπίες, γλυπτά, ταινίες και μουσική. Ήταν πρωτοπόρος στην τέχνη που δημιουργούσε χρησιμοποιώντας υπολογιστές Amiga που παρουσιάστηκαν το 1985, λίγο πριν το θάνατό του το 1987. Ίδρυσε το περιοδικό Interview και ήταν συγγραφέας πολλών βιβλίων, συμπεριλαμβανομένης της φιλοσοφίας του Andy Warhol και του Popism: The Warhol Sixties. Το στούντιο του, The Factory, ήταν ένας διάσημος τόπος συγκέντρωσης που συγκέντρωσε διακεκριμένους διανοούμενους, βασίλισσες, θεατρικούς συγγραφείς, ανθρώπους της Βοημίας, διασημότητες του Χόλιγουντ και πλούσιους χορηγούς.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ο Τζέιμς Ντιν, ο Σούπερμαν και η βασίλισσα της Σουαζιλάνδης ποζάρουν δίπλα σε εικονογραφήσεις της δεκαετίας του ’50, που αποκαλύπτουν τα αριστοτεχνικά του σχέδια και την αστείρευτη ικανότητα να βρίσκει ατελείωτες παραλλαγές ενός μόνο θέματος, ακόμα και στην αρχή της συναρπαστικής καριέρας του.

Το έργο του Γουόρχολ αναπαράγεται συνέχεια ιδιαίτερα στην εποχή των social media. Σήμερα, ο Andy Warhol είναι περισσότερο ζωντανός από ποτέ. Τα έντυπα, οι νέοι καλλιτέχνες συζητούν συνέχεια για αυτόν. Εκθέσεις για τη ζωή και το έργο του γίνονται σχεδόν κάθε χρόνο. Τα έργα του μάλλον θα συνεχίσουν να είναι επίκαιρα για δεκαετίες ακόμα.

«Στο μέλλον ο καθένας θα είναι παγκοσμίως διάσημος για δεκαπέντε λεπτά», όπως έχει πει, ένα χαρακτηριστικό μότο γνωστό σε όλους πια.

Ο ίδιος, έχει ξεπεράσει κατά πολύ το όριο.

Read more