Λούβρο: Ένα ραντεβού με τη Μόνα Λίζα, που κόστισε 80.000 ευρώ
Μοναδική ευκαιρία, αλλά για λίγους...
ΤΕΧΝΗ

Λούβρο: Ένα ραντεβού με τη Μόνα Λίζα, που κόστισε 80.000 ευρώ

Λούβρο: Πως θα σας φαινόταν να βρεθείτε τετ α τετ με το πιο διάσημο έργο τέχνης του κόσμου;

Το Μουσείο του Λούβρου σε συνεργασία με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s, δημοπρατεί προσωπικές ξεναγήσεις, «ραντεβού» με διάσημα έργα και πολλά άλλα, με σκοπό για τη δημιουργία ενός νέου χώρου μέσα στο Μουσείο.

Πρόσφατα δημοπράτησε ένα «ραντεβού» με τον πίνακα της Μόνα Λίζα για το ποσό των 80.000 ευρώ. Ο «τυχερός» πλειοδότης θα πληρώσει για να βρεθεί στον ίδιο χώρο και να θαυμάσει από κοντά και ολομόναχος  τον διάσημο πίνακα του Λέονάρντο Ντα Βίντσι.

Οι μεμονωμένες δράσεις που οργανώνει και πλειοδοτεί το μουσείο του Λούβρου, σε συνεργασία με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s, περιλαμβάνουν διάφορα ενδιαφέροντα events, όπως μία προσωπική ξενάγηση μέσα στο Λούβρο, με συνοδοιπόρο τον Ζαν Λουκ Μαρτίνεζ, πρόεδρο και διευθυντή του Λούβρου, το οποίο δημοπρατήθηκε έναντι 38.000 ευρώ.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι ένα ιδιωτικό κονσέρτο στο Caryatids Hall, του μουσείου που δημοπρατήθηκε έναντι 42.000 ευρώ. Επίσης, επώνυμα brands όπως η Cartier και η Dior, συμφώνησαν με το μουσείο του Λούβρου για την προσφορά ιδιαίτερων και εξειδικευμένων εμπειριών προς δημοπράτηση.

Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση του οίκου πολυτελών κοσμημάτων, η Cartier πρόσφερε ένα από τα πολύτιμα μπρασελέ «Panthère de Cartier». Ο τυχερός πλειοδότης που θα αποκτήσει το εντυπωσιακό κόσμημα έναντι 90.000 ευρώ, θα μπορέσει να επισκεφθεί το μουσείο του Λούβρου σε μία ιδιωτική ξενάγηση για να δει από κοντά τα κοσμήματα της γαλλικής βασιλικής οικογένειας, καθώς και το «μυστικό» ατελιέ της Cartier στο Παρίσι.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έσοδα από τις δημοπρασίες του μουσείου θα διατεθούν, μεταξύ άλλων, για τη δημιουργία του «Museum Studio», έναν νέο χώρο που θα εστιάζει στην καλλιτεχνική και πολιτιστική εκπαίδευση.

Read more