Κορονοϊός: Δημιουργήθηκε το πρώτο Μουσείο Τέχνης στο Instagram
Μια συνηθισμένη εικόνα σε όλες τις γειτονιές του κόσμου
ΤΕΧΝΗ

Κορονοϊός: Δημιουργήθηκε το πρώτο Μουσείο Τέχνης στο Instagram

Κορονοϊός: Ένα μουσείο τέχνης στο Instagram δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του αναγκαστικού εγκλεισμού στο σπίτι.

Κορονοϊός: Την εποχή που τα πάντα γίνονται διαδικτυακά από ένα απλό workout, μέχρι συναυλίες και online θεατρικές παραστάσεις ήταν θέμα χρόνου να γίνει και το πρώτο μουσείο για την τέχνη με θέμα τον κορονοϊό και μάλιστα μέσα στο Instagram.

Είναι άλλωστε ένα social network με μεγάλη απήχηση, ιδιαιτέρως στις νεότερες ηλικίες και θεωρείται το πλέον κατάλληλο για την προβολή διαφορών προϊόντων και γιατί όχι και έργων τέχνης.

Αυτό σκέφτηκαν και οι  Emma Calvo, Irene Llorca και José Guerrero, τρεις Ισπανοί art directors που εργάζονται στον τομέα της διαφήμισης, ώστε να συγκεντρώσουν κάπου τις αξιόλογες δουλειές καλλιτεχνών που έβλεπαν διασκορπισμένες σε προσωπικά προφίλ και σελίδες.

Το CAM (Covid Art Museum) άνοιξε τις διαδικτυακές του πόρτες τον Μάρτιο και σε λίγο παραπάνω από ένα μήνα μετρά ήδη εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους που πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Τα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνουν πίνακες, φωτογραφίες, illustrations, animations και βίντεο, και οι καλλιτέχνες μπορούν να στείλουν τη δουλειά τους συμπληρώνοντας μια σύντομη φόρμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

by @rafael_jimenez_reyes _________________ Follow for more: @CovidArtMuseum Share your artwork with us #CovidArtMuseum The 1st world’s museum for art born during Covid19 quarantine #CovidArt #Covid19 #QuarantineArt

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CAM The Covid Art Museum (@covidartmuseum) στις

«Μέχρι στιγμής έχουμε μετρήσει πάνω από 50 διαφορετικές εθνικότητες», δήλωσαν οι διευθυντές του μουσείου στο site τέχνης Widewalls, ενώ όπως είπαν, τα κριτήριά τους για να επιλέγουν τα έργα που τελικά εκτίθενται, αφορούν κυρίως τη σχέση τους με την παρούσα κατάσταση και τη ματιά τους σε αυτή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

by @floweirdy _________________ Follow for more: @CovidArtMuseum Share your artwork with us #CovidArtMuseum The 1st world’s museum for art born during Covid19 quarantine #CovidArt #Covid19 #QuarantineArt

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CAM The Covid Art Museum (@covidartmuseum) στις

Το επόμενο βήμα για τη μετά-κορονοϊού εποχή, μάλλον θα είναι μια φυσική έκθεση ή μια special έκδοση με τα έργα, αλλά αυτά είναι ακόμη υπό σκέψη.

Read more