Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων: Μια όμορφη γιορτή για αυτούς που αγαπούν το διάβασμα
Δηλώστε συμμετοχή για μια ξεχωριστή εμπειρία
ΤΕΧΝΗ

Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων: Μια όμορφη γιορτή για αυτούς που αγαπούν το διάβασμα

Ημέρα των Μικρών Βιβλιοπωλείων: Στις 26 Σεπτεμβρίου και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, θα πραγματοποιηθεί η 2η Ημέρα των Μικρών Βιβλιοπωλείων.

Ημέρα των Μικρών Βιβλιοπωλείων: Είναι η δεύτερη φορά που θα οργανωθεί η συγκεκριμένη Ημέρα,η  πρώτη φορά στην Ελλάδα ήταν στις 28 Απριλίου του 2018.

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ως χώροι που δίνουν τη δυνατότητα στους λάτρεις του βιβλίου και της ανάγνωσης να συναντιόνται και να ανταλλάζουν απόψεις, φιλοξενούν τις Λέσχες Ανάγνωσης. Σε αυτές είναι αφιερωμένη η φετινή Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Κοινότητας Μικρών Βιβλιοπωλείων LITTLE BOOKSTORES και της βιβλιοφιλικής σελίδας So much read ing., τα μικρά βιβλιοπωλεία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού πολιτισμού και είναι το μέρος όπου οι συγγραφείς μπορούν να συνδεθούν με τους αναγνώστες, ο χώρος όπου μπορούμε να ανακαλύψουμε νέους, άγνωστους κόσμους και όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη συγκίνηση της ανάγνωσης, η οποία είναι πιθανόν να τα συνοδεύσει δια βίου.

Στη συγκεκριμένη ημέρα, όσοι συμμετέχουν, θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν, έστω και για λίγο, μέλη μιας Λέσχης Ανάγνωσης σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο, ζώντας την εμπειρία που για μερικούς υπάρχει εδώ και δεκαετίες ενώ για άλλους πρόκειται τώρα μόλις να ξεκινήσει. Η Ημέρα θα είναι αφιερωμένη σε όλες τις βιβλιοφιλικές λέσχες, που ασχολούνται με ένα λογοτεχνικό είδος, όπως η ποίηση ή το θεατρικό κείμενο, ή σε μια στενότερη θεματική, όπως η αστυνομική λογοτεχνία ή η φιλοσοφία, στις λέσχες που βρίσκονται σε μέρη απομακρυσμένα ή στην καρδιά των μεγάλων πόλεων, στις λέσχες που συναντάμε στο διαδίκτυο και στις λέσχες των οποίων τα μέλη μαθαίνουν τώρα τα πρώτα γράμματα.

Για το κοινό που δεν είναι εξοικειωμένο με τον τρόπο έκφρασης και λειτουργίας των Λεσχών Ανάγνωσης, θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία καθώς θα μπορέσουν να ανταλλάξουν ιδέες γύρω από το θέμα που τους ενδιαφέρει, να έρθουν κοντά με άλλους βιβλιόφιλους στη γειτονιά τους, αφού οι εκδηλώσεις θα είναι τοπικές στους μικρούς και φιλόξενους χώρους των μικρών βιβλιοπωλείων της περιοχής τους.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες ατόμων και ειδικά για φέτος η Ημέρα θα πραγματοποιηθεί με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής, κατόπιν επικοινωνίας για κράτηση θέσης με το εκάστοτε βιβλιοπωλείο.

Η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 28 Απριλίου του 2018 ως μια πρωτοβουλία της κοινότητας LITTLE BOOKSTORES και της σελίδας So much read ing. Βασίζεται σε μια ιδέα που έρχεται από το εξωτερικό, όπου αρκετές χώρες αφιερώνουν μία ημέρα ή ακόμα και μία εβδομάδα στα μικρά τους βιβλιοπωλεία.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τον χάρτη των βιβλιοπωλείων που συμμετέχουν στις δράσεις και ετοιμαστείτε για μια ξεχωριστή εμπειρία!

Read more