Η τέχνη της λακκούβας: Καλλιτέχνης δρόμου στο Σικάγο ξαφνιάζει ευχάριστα τους συμπολίτες του [pics]
Ένα περιτύλιγμα σοκολάτας στη μέση του δρόμου δεν είναι κάτι περίεργο... ή μήπως είναι;
ΤΕΧΝΗ

Η τέχνη της λακκούβας: Καλλιτέχνης δρόμου στο Σικάγο ξαφνιάζει ευχάριστα τους συμπολίτες του [pics]

Η τέχνη της λακκούβας: Ο κορονοϊός έγινε για άλλη μια φορά πηγή έμπνευσης.

Η τέχνη της λακκούβας: Ο καλλιτέχνης ψηφιδωτών, Τζιμ Μπέιτσορ, πήρε μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία και γέμισε τις λακούβες στους δρόμους του Σικάγο.

Χρησιμοποίησε αντικείμενα – σύμβολα που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, που χτύπησε αρκετά την πολιτεία του Σικάγο. Υπάρχουν ψηφιδωτά που απεικονίζουν ένα κουτί μπίρας Old Style, μία από τις κλασικές μάρκες του Σικάγου, ένα ρολό χαρτιού τουαλέτας και ένα μπουκάλι απολυμαντικό χεριών, όπως και η κόκκινη αστερόεσσα σημαία του Σικάγου. Ο καλλιτέχνης δημιούργησε τέσσερα ψηφιδωτά από γυαλί και μάρμαρο μέσα στους μικρούς κρατήρες στο πεζοδρόμιο.Σε έναν παράδρομο κοντά στο εμβληματικό τζαζ κλαμπ, Green Mill, στο προάστιο Άπταουν.

«Είναι ένα ψήγμα απροσδόκητης χαράς. Ένα απροσδόκητο χαμόγελο. Βρίσκουμε λίγο χιούμορ σε καιρούς που δεν είναι αστείοι και μια αγκωνιά στα πλευρά ημών των ανθρώπων για τα ευτράπελα που συνεχίζονται», τόνισε ο ίδιος.

Οι κάτοικοι του Σικάγου είναι πολύ εξοικειωμένοι με τις λακκούβες σε δρόμους και πεζοδρόμια και ο Μπέιτσορ τοποθετεί τα μωσαϊκά ψηφιδωτά του σε αυτές από το 2013, αφότου εμπνεύσθηκε την τεχνική λόγω ενός «επίμονου» κρατήρα μπροστά από το σπίτι του στο Νόργουεστ Σάιντ.

Ο Μπέιτσορ σχεδίαζε και ολοκλήρωνε το έργο του στο στούντιο, δουλεύοντας 8 έως 10 ώρες. Στη συνέχεια, μετέφερε νερό, σκυρόδεμα και τις ψηφίδες στις τέσσερις λακκούβες, όπου πέρασε περίπου δύο ώρες για να τελειώσει επί τόπου την εγκατάσταση, ενώ επέστρεψε και την επόμενη μέρα για να βάλει τις τελευταίες λεπτομέρειες στη σύνθεση.

Για τον καλλιτέχνη είναι ένα τρόπος να πλησιάσει και να συνομιλήσει με περισσότερο κόσμο τις δύσκολες αυτές ημέρες που ζει όλος ο πλανήτης.

Read more