Η Σίντι Σέρμαν ξανά-ανοίγει το Fondation Louis Vuitton: Μια έκθεση αφιερωμένη στη φωτογράφο
Chill
ΤΕΧΝΗ

Η Σίντι Σέρμαν ξανά-ανοίγει το Fondation Louis Vuitton: Μια έκθεση αφιερωμένη στη φωτογράφο

Fondation Louis Vuitton: Το ίδρυμα Τέχνης και Πολιτισμού υπό την αιγίδα του γαλλικού brand, ανοίγει τις πύλες του με μια έκθεση αφιερωμένη στην αμερικανίδα φωτογράφο.

Fondation Louis Vuitton:Η αναδρομική έκθεση, του Fondation Louis Vuitton θα είναι και η πρώτη της Σίντι Σέρμαν από την ατομική της το 2006 στο στο Jeu de Paume.

Το Μουσείο Τέχνης και Πολιτιστικό Κέντρο ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει τις πύλες του ξανά τον Σεπτέμβριο. Το Ίδρυμα με έδρα το Παρίσι, που έκλεισε τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού τόνισε την ανάγκη για «συνέχεια», με ένα πρόγραμμα εκθέσεων που υπογραμμίζει τη δέσμευσή του για τη σύγχρονη τέχνη και τον 20ο αιώνα.

Η πρώτη του έκθεση μετά το άνοιγμα θα είναι αφιερωμένη στην αμερικανίδα καλλιτέχνη Σίντι Σέρμαν, όπου θα περιλαμβάνονται 170 έργα της, τα οποία δημιουργήθηκαν μεταξύ 1975 και 2020.
Η Σίντι Σέρμαν είναι γνωστή για τα φωτογραφικά της πορτρέτα, στα οποία απεικονίζει τον εαυτό της ως μια σειρά από φανταστικούς χαρακτήρες χρησιμοποιώντας κοστούμια, μακιγιάζ, περούκες και σκηνικά.

Για να δημιουργήσει τις φωτογραφίες της, αναλαμβάνει πολλούς ρόλους φωτογράφου, μοντέλου, καλλιτέχνη μακιγιάζ, κομμωτή, στιλίστριας και υπεύθυνης γκαρνταρόμπας.

Το έργο της έχει επιτύχει τεράστια απήχηση στην ποπ κουλτούρα, τα τελευταία χρόνια, έχει αξιοποιηθεί από τα brand UNDERCOVER και Supreme και η συνεργασία της το 2014 με τον Louis Vuitton έγινε αμέσως συλλεκτική.

Θα παρουσιαστεί επίσης, πρώτη φορά μια σειρά από πρόσφατα δημιουργημένα έργα της Σίντι Σέρμαν. Παράλληλα με την κεντρική έκθεση, το Μουσείο θα παρουσιάσει επίσης την Crossing Views, μια επιλογή έργων γύρω από το θέμα των πορτρέτων, που επιμελήθηκε η ίδια η Σέρμαν σε συνεργασία με το Fondation Louis Vuitton, ενώ θα συμπεριληφθούν περίπου 60 έργα 20 διεθνών καλλιτεχνών.

Η έκθεση «Cindy Sherman at the Fondation Louis Vuitton», η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και αναβλήθηκε, θα διαρκέσει από τις 23 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 3 Ιανουαρίου 2021.

Read more