Η British Airways ξεπουλάει: Έργα τέχνης από τη συλλογή της προς πώληση για ενίσχυση της ρευστότητάς της
Σύνθεση με Κύκλους, του Bridget Riley στην Tate Britain
ΤΕΧΝΗ

Η British Airways ξεπουλάει: Έργα τέχνης από τη συλλογή της προς πώληση για ενίσχυση της ρευστότητάς της

British Airways: Η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways αποφάσισε να πουλήσει μέρος της συλλογής έργων τέχνης που έχει στην κατοχή της με στόχο να βρει χρήματα και να αντιμετωπίσει της συνέπειες της πανδημίας.

British Airways: Η συλλογή περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών όπως οι Ντέμιεν Χερστ, Μπρίτζετ Ρίλι, Τρέισι Εμίν, Ανίς Καπούρ, Κρις Οφίλι και Πίτερ Ντόιγκ, και ένα από αυτά εκτιμάται ότι έχει αξία που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο λίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έργο της Μπρίτζετ Ρίλι ενώ συνολικά έχουν επιλεγεί 10 έργα τέχνης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ποια είναι αυτά. Η British Airways έχει υποστεί πολύ μεγάλο πλήγμα από την κατάρρευση των αεροπορικών πτήσεων εξαιτίας των περιορισμών για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, όπως και όλες οι αεροπορικές επιχειρήσεις, και αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση προσωπικού.

Ο Άλεξ Κρουζ, διευθύνων σύμβουλος της British Airways τόνισε την περασμένη εβδομάδα πως με τα έξοδα της μητρικής εταιρείας IAG που φτάνουν τα 178 εκατ. λίρες εβδομαδιαίως, δεν μπορεί να διασφαλίσει την επιβίωση της ΒΑ, καλώντας τα συνδικάτα να δεσμευτούν για τη μείωση θέσεων εργασίας. Ο όμιλος IAG, που κατέχει μεταξύ άλλων την Iberia και την Vueling, εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι έλαβε αυτήν την απόφαση με δεδομένο ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια πριν οι αερομεταφορές επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Evening Standard, η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με τον οίκο Sotheby’s ώστε να διοργανωθεί το ταχύτερο η δημοπρασία.

Read more