Φρίντα Κάλο Μπλε Σπίτι: Επισκεφθείτε διαδικτυακά το σπίτι της [pics]
Η ζωγράφος επηρεάστηκε πολύ από τον εγκλεισμό, λόγω ακρωτηριασμού του ποδιού της
ΤΕΧΝΗ

Φρίντα Κάλο Μπλε Σπίτι: Επισκεφθείτε διαδικτυακά το σπίτι της [pics]

Φρίντα Κάλο Μπλε Σπίτι: Το Casa Azul (Μπλε Σπίτι) της Φρίντα Κάλο, όπου έζησε και δούλεψε στην Πόλη του Μεξικό είναι πλέον μουσείο, στο οποίο εκτίθενται τα προσωπικά της αντικείμενα.

Φρίντα Κάλο Μπλε Σπίτι: Η πανδημία του κορονοϊού μας έχει κάνει όλους experts στις διαδικτυακές περιηγήσεις. Έτσι δεν μας είναι δύσκολο να κάνουμε ένα από τα ωραιότερα ταξίδια μέσα στο μαγικό κόσμο της Φρίντα Κάλο. Η βίλα που η ζωγράφος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της έχει ανοίξει τις διαδικτυακές πόρτες της και μας περιμένει να δούμε μερικά από τα πιο σημαντικά έργα της ζωγράφου, όπως το «Long Live Life», το «Frida and the Caesarian Operation», και “Portrait of My Father”.

Το σπίτι που ονομάζεται σήμερα «Frida Kahlo Museum» βρίσκεται στην Πόλη του Μεξικό. Έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια 360 μοιρών περιήγηση στο πρώην σπίτι και κήπο της εμβληματικής σουρεαλίστριας ζωγράφου και ακτιβίστριας. Περιλαμβάνει τα αυθεντικά έπιπλα από τότε που ζούσε εκεί η Κάλο, καθώς και προσωπικά της αντικείμενα, λαϊκή τέχνη του Μεξικού και έργα του συζύγου της, Ντιέγκο Ρίβερα. Με την επίσκεψη σας στο σπίτι μπορείτε να δείτε και την εικονική έκθεση με τίτλο «Appearances Can Be Deceiving», που διαθέτει πάνω από 300 αντικείμενα της Κάλο, συμπεριλαμβανομένης της άμεσα αναγνωρίσιμης ενδυμασίας της: παραδοσιακά μεξικάνικα φορέματα, περίπλοκες κεντημένες μπλούζες και έντονες χρωματιστές φούστες. Το προσθετικό πόδι της ζωγράφου το οποίο είχε φτιαχτεί κατά παραγγελία μετά τον ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού της το 1953, εκτίθεται στο υπνοδωμάτιο της.

O πίνακας «Frida and the Caesarian Operation»

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία του σπιτιού είναι η φωτεινή κίτρινη κουζίνα και το τραπέζι της Κάλο, όπου μαζί με τον Ριβέρα θα περνούσαν τον χρόνο τους και θα κουβέντιαζαν μαζί με τον κομμουνιστή επαναστάτη Λέων Τρότσκι, που είχε βρει καταφύγιο στο Μπλε Σπίτι κυνηγημένος από τον Στάλιν. Ο Τρότσκι είχα μία σύντομη ερωτική περιπέτεια με την Κάλο για όσο καιρό τον φιλοξένησε σπίτι της. Στο διπλανό δωμάτιο βρίσκεται το ατελιέ της, το οποίο είναι γεμάτο με τα χρώματα και το καβαλέτο της.

Ξεκινήσετε την περιήγηση στο Casa Azul της Φρίντα Κάλο εδώ.

Read more