Ένα μαγικό γλυπτό που η μορφή του αλλάζει με τις εποχές του χρόνου
Η ομορφιά της φύσης όταν συνδυάζεται με την ανθρώπινη δημιουργικότητα
ΤΕΧΝΗ

Ένα μαγικό γλυπτό που η μορφή του αλλάζει με τις εποχές του χρόνου

Σε έναν από τους πιο διάσημους κήπους της Βρετανίας, βρίσκεται το γλυπτό που αναπαριστά μια γυναικεία μορφή και έχει ενσωματωθεί πλήρως στο περιβάλλον του.

Το υπέροχο αυτό γλυπτό βρίσκεται στον κήπο «Lost Garden of Heligan», έναν από τους διασημότερους κήπους στη Βρετανία.

Ο ονειρικός κήπος 200 στρεμμάτων είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης. Είναι γεμάτος με λουλούδια, δέντρα και φυτά, θαύματα της φύσης, αλλά και ένα μοναδικό έργο τέχνης ενσωματωμένο στο μαγικό αυτό περιβάλλον.

Πρόκειται για μια γυναικεία μορφή που κοιμάται ήσυχα στο χώμα, ένα υπέροχο γλυπτό με το όνομα «Mud Maid», το οποίο φιλοτεχνήθηκε στα τέλη των 90s από τους τοπικούς καλλιτέχνες Pete και Sue Hill κι έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του παραμυθένιου κήπου.

Το «ζωντανό γλυπτό», όπως το ονομάζουν, αναπαριστά μια γυναικεία μορφή που φαίνεται να απολαμβάνει έναν ξεκούραστο ύπνο στην αγκαλιά της φύσης. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι ανάλογα με την εποχή και τις αλλαγές της φύσης το γλυπτό αλλάζει μορφή, αποκτά ρούχα ή μαλλιά ανάλογα με την βλάστηση.

 

Έτσι όταν η φύση ανθίζει και γεμίζει με χορτάρι και λουλούδια η ωραία κοιμωμένη αποκτά μαλλιά, στεφάνι και όμορφα ρούχα, ενώ το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα, γίνεται απόκοσμη, σαν να είναι πνεύμα ενός διαφορετικού κόσμου.

Ο κήπος «The Lost Gardens of Heligan» δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα από την περίφημη οικογένεια της εποχής, Tremayne. Μέχρι και πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, 22 ήταν οι κηπουροί που το φρόντιζαν. Ωστόσο, μετά τη λήξη του, καθώς πολλοί από τους κηπουρούς κατατάχθηκαν, ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε και ο κήπος παραμελήθηκε.

Σήμερα, ο κήπος, ο οποίος μετρά πάνω από 400 χρόνια ύπαρξης και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η ανθρώπινη δημιουργία όταν εναρμονίζεται με τη φύση παράγει μοναδικής ομορφιάς έργα τέχνης.

Read more