Ένα φουαγιέ θεάτρου διαφορετικό από τα άλλα
Ένα υπέροχο φουαγιέ μέσα στο δάσος
ΤΕΧΝΗ

Ένα φουαγιέ θεάτρου διαφορετικό από τα άλλα

Ιαπωνία: Στο Kurobe υπάρχει ένα από τα ωραιότερα υπαίθρια θέατρα. Το ίδιο εντυπωσιακό είναι και το φουαγιέ του.

Ιαπωνία: Το υπαίθριο θέατρο στο Kurobe της Ιαπωνίας, απέκτησε ένα μοναδικό φουαγέ μέσα στη φύση.

Οι θεατές μπορούν να περιμένουν μεταξύ των παραστάσεων σε έναν πρωτότυπο χώρο, γεμάτο δέντρα, σαν ένα μικρό δάσος. Το φουαγιέ είναι δημιουργία του στούντιο αρχιτεκτονικής APL Design Workshop, το οποίο σχεδίασε ένα περίπτερο για αυτή τη χρήση, σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα που περιβάλλεται από δέντρα, για το υπαίθριο θέατρο.

Το υπαίθριο αμφιθέατρο σχεδιάστηκε ήδη από το 1989 και η αρχιτεκτονική εταιρεία θεάτρου έκανε την προσθήκη του φουαγέ για να υποδέχεται τους θερινούς αγώνες θεάτρου. Στον χώρο αυτόν το κοινό, μπορεί να περιμένει ανάμεσα στις παραστάσεις και να απολαμβάνει τη φύση. Ο χώρος περιβάλλεται από βελανιδιές και κέδρους που μεγαλώνουν μέσα από τις τρύπες που έχουν κοπεί στο ξύλινο πάτωμα.

Μέσα υπάρχουν μικρά τραπέζια, ενώ τη νύχτα με τα μικρά φώτα στον χώρο δημιουργείται ένα φωτεινό περιβάλλον που λάμπει από μακριά.

Η ξεχωριστή εμπειρία των θεατών μετά από μια παράσταση, συμπληρώνεται ιδανικά από την παραμονή ή το πέρασμα μέσα από το καταπράσινο φουαγιέ,που μοιάζει να βγήκε από παραμύθι. Άλλο τόσο είναι πρωτότυπο είναι και το αμφιθέατρο που φιλοξενεί τις παραστάσεις. Είναι σαν σκαλισμένο σε έναν κεκλιμένο λόφο στο πιο απομακρυσμένο άκρο του κήπου. Τα καθίσματα σε στιλ πάγκου είναι κατασκευασμένα από αναπαλαιωμένα κομμάτια σκυροδέματος που έχει χρησιμοποιηθεί σε σιδηροδρόμους.

Read more