Ένα 10χρονο κορίτσι από το Βιετνάμ δημιουργεί τέχνη μέσα από τον κορονοϊό
Η μικρή ελπίζει να έχει μέλλον στη ζωγραφική
ΤΕΧΝΗ

Ένα 10χρονο κορίτσι από το Βιετνάμ δημιουργεί τέχνη μέσα από τον κορονοϊό

H 10χρονη Nguyen Doi Chung Anh αναγκάστηκε, όπως πολλά παιδιά μέσα στην πανδημία, να μείνει κλεισμένη μέσα στο σπίτι της για αρκετό καιρό.

Για ένα παιδί με ταλέντο και ανησυχίες, τα γεγονότα που εξελίσσονται παγκοσμίως λόγω της πανδημίας και του lockdown, επηρεάζουν τον ψυχισμό και οδηγούν, στην περίπτωση της 10χρονης, σε μια υγιή έκφραση μέσω της τέχνης.

Η Nguyen Doi Chung Anh απεικόνισε την κατάσταση με σχέδια από τόπους-ορόσημα όπως ο Πύργος του Άιφελ, το Άγαλμα της Ελευθερίας, το Μπιγκ Μπεν και ο Πύργος της Πίζας καθώς ο ιός εξαπλωνόταν σε όλη την Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Βιετνάμ διαχειρίστηκε πολύ καλά την κρίση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του επιβατικού αεροπλάνου VN54, που μετέφερε μια νέα παρτίδα μολυσμένων ατόμων, αφού το Βιετνάμ είχε ανακηρυχθεί απαλλαγμένο από ιούς για τρεις εβδομάδες. Η χώρα ανέφερε 332 κρούσματα και κανένα θάνατο.

«Το (έργο το) έφτιαξα με την ελπίδα ότι μπορούν να κρατήσουν το πνεύμα υψηλό για να αποτρέψουν ένα ξέσπασμα», λέει, αναφερόμενη σε όλους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. «Αυτό το κορίτσι είμαι εγώ, εδώ ζωγραφίζω και αυτά τα πράγματα είναι η φαντασία μου» λέει δείχνοντας το έργο της.

Σε εικόνες της παρουσιάζεται το Diamond Princess, το κρουαζιερόπλοιο στο οποίο εκατοντάδες επιβάτες μολύνθηκαν, ενώ στα έργα της φαίνεται και ο Li Wenliang, ο αείμνηστος Κινέζος γιατρός και μία από τις πιο ορατές μορφές της πανδημίας. Ήταν εκείνος που οι αρχές επέπληξαν σφόδρα όταν εξέδωσε έγκαιρη προειδοποίηση για τον ιό. Λίγες μέρες μετά πέθανε.

Η μητέρα της Chung Anh, Doi Xuan Hieu, το επέλεξε ως το αγαπημένο της έργο. «Με συγκίνησε βλέποντας ότι μπορεί να συμπαθεί και να αναγνωρίσει τη θυσία των γιατρών που διακινδύνευαν και έχασαν τη ζωή τους», είπε.

Read more

ΤΕΧΝΗ

Ekow Nimako: Το κολοσσιαίο γλυπτό από 100.000 Lego του καλλιτέχνη αναπαριστά μια αρχαία αφρικανική μητρόπολη

ΤΕΧΝΗ

Μουσείο Munch: Τα έργα του ζωγράφου αποκτούν νέα στέγη σε ένα παραθαλάσσιο μουσείο 13 ορόφων

ΤΕΧΝΗ

Κραυγή: Το καλά κρυμμένο μυστικό του Edvard Munch 130 χρόνια μετά τη δημιουργία του έργου

ΤΕΧΝΗ

Δημήτρης Κλεάνθους: Ο αρχιτέκτονας της φωτογραφίας

ΤΕΧΝΗ

«Έναστρη Νύχτα»: Το διάσημο έργο του Βαν Γκογκ σε μια διαφορετική απόδοση

ΤΕΧΝΗ

Vertical Theatre: Ένας πολυχώρος τέχνης στη νέα εποχή της κοινωνικής απόστασης

ΤΕΧΝΗ

Banksy: Το «κορίτσι με το χούλα-χουπ» αφαιρέθηκε από τον τοίχο στο Νότινγκχαμ και χρυσοπουλήθηκε

ΤΕΧΝΗ

Ο Ντελιβεράς: Το έργο για τον ανώνυμο εργαζόμενο μέσω από μια εγκατάσταση με θέα... στον δρόμο