
Elisabeth Anisimow: Οι «ζωντανοί» πίνακες μιας 13χρονης μαθήτριας
Elisabeth Anisimow: Ξεκίνησε να ζωγραφίζει στα δύο της χρόνια και αναγνωρίστηκε ως ζωγράφος στα επτά της.
Elisabeth Anisimow: Ένα παιδί θαύμα, μια 13χρονη μαθήτρια εμπνέεται από τα όνειρά της και φτιάχνει «ζωντανές» εικόνες.
Η 13χρονη μαθήτρια γυμνασίου από την Αγία Πετρούπολη δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης, τα οποία έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου σε διάφορα μουσεία και διεθνείς εκθέσεις.

Η τεχνική που εφαρμόζει λέγεται «tableau vivant», που σημαίνει ζωντανή εικόνα. Στην ουσία, η νεαρή καλλιτέχνιδα ζωγραφίζει εικόνες, κοστούμια, σκηνικά, βάφει ακόμη και τα μοντέλα και στο τέλος, φωτογραφίζει το τελικό αποτέλεσμα. Η Ελίζαμπεθ ξεκίνησε να ασχολείται με τη ζωγραφική από την ηλικία των δύο χρόνων. Ως μικρό παιδί, η Ελισάβετ ζωγράφισε με τα δάχτυλά της και στη συνέχεια με πινέλα. Τη στιγμή που τα περισσότερα παιδιά βαριόταν σε ένα μουσείο, η Ελισάβετ παρατηρούσε για ώρες στους πίνακες.

Τα έργα της 13χρονης μαθήτριας έχουν προβληθεί σε πολλές διεθνείς εκθέσεις, ενώ κάποια από αυτά παρουσιάσθηκαν μέχρι και στο Διεθνές Μουσείο Παιδικής Τέχνης στο Όσλο.
Η Ελισάβετ βλέπει τον κόσμο μέσα από ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων, υφών και εικόνων, πάντα με φαντασία. Όταν κοιτάζετε τη δουλειά της, είναι σαν να εισέρχεστε σε ένα όνειρο μέσα από το φακό ενός παιδιού, αλλά με την πολυπλοκότητα και την ωριμότητα ενός ενήλικα.

Από πάντα τις άρεσε να ασχολείται με τις δημιουργικές τέχνες, τη ζωγραφική, φτιάχνοντας χάρτινες κούκλες και φορέματα ενώ πάντα ήθελε να κάνει έργα DIY. Η Ελίζαμπεθ γοητεύεται από τους κλασικούς Degas, Monet και Leonardo da Vinci. Η δουλειά της όμως, έχει ξεκάθαρα τα στοιχεία της σύγχρονης φαντασίας.

Το πρώτο της έργο παρουσιάστηκε στο διάσημο Μουσείο Παιδικής Τέχνης στο Όσλο της Νορβηγίας. Ήταν 7 ετών εκείνη την εποχή. Τώρα στα 13 της, τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο, ενώ συμμετέχει σε σημαντικά φεστιβάλ τέχνης, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και εράνους.
Η Anisimow χρησιμοποιεί στα έργα της διάφορα μέσα, όπως γκουάς, ακουαρέλες, παστέλ, ακρυλικά ενώ το στυλ πάνω στο οποίο εργάζεται είναι γνωστό ως “Tableau Vivant”, το οποίο μεταφράζεται σημαίνει “Living Pictures” – ένα στυλ που μετατρέπει ανθρώπους και τρισδιάστατα αντικείμενα σε πίνακες. Αυτό το στυλ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην καλλιτεχνική σκηνή στα τέλη του 1800 σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς τέχνης. Ένα όμορφο παράδειγμα αυτού είναι το Pageant of the Masters, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά 87 χρόνια πριν, το 1932 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα κάθε καλοκαίρι στο Laguna της Καλιφόρνια στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών.

Το 2018, η Elisabeth ήταν μια από τις νεότερες που συμμετείχε ποτέ στο Pageant of the Masters. Άλλοι σύγχρονοι καλλιτέχνες που εργάζονται σε αυτό το είδος, είναι ο Michel Platnic, Martina Montoya, Alexa Meade και Bella Zadore. Η Ελισάβετ είναι ενθουσιασμένη που είναι καλλιτεχνικά σύγχρονη των ανθρώπων αυτών.
Η Ελισάβετ παρακολουθεί μαθήματα στο σπίτι για να αφήσει τη δημιουργική της έκφραση να λάμψει, μιλάει δύο γλώσσες και μαζεύει χρήματα για να φοιτήσει στη Σορβόννη στο Παρίσι, το σχολείο των ονείρων της. Το επιχειρηματικό της πνεύμα την οδήγησε να χρηματοδοτήσει το πάθος της και να ανοίξει το πρώτο της στούντιο / γκαλερί τέχνης την άνοιξη του 2020. Ζει με τη μαμά, τον μπαμπά, τον αδελφό και την καλύτερη φίλη της Νόρα, ένα αυστραλιανό τεριέ.